Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Капоната - це італійський варіант овочевий ікри, яка може бути і основним блюдом, і закускою, якщо покласти її на підсмажений хліб (в цьому випадку вийде брускетта з капонатой).
    Інгредієнти:
    баклажан - 2 шт.;
    ріпчаста цибуля - 1 шт.;
    селера (стебла) - 3 шт.;
    перець солодкий - 2шт.;
    помідори - близько 500г;
    каперси (солоні) - 3 ст.л.;
    оливки - 1/2 банки;
    цукор - 2 ст.л.;
    винний оцет (білий) - 3 ст.л.;
    кедрові горіхи (очищені) - за смаком;
    олія для смаження.
    Приготування:
    Спочатку всі овочі вимити, обсушити на рушник. У баклажанів зрізати плодоніжки і фіолетову шкірочку, нарізати кубиками 1х1 см, скласти в миску, пересипати сіллю, зверху поставити вантаж (іншу миску з водою).
    Селера нарізати на невеликі шматочки. З перців видалити насіння і нарізати шашками.
    На помідорах зробити хрестоподібний надріз, ошпарити окропом і залишити у воді приблизно на 5 хвилин. Перекласти помідори в холодну воду, дати охолонути і зняти з них шкірку. Кожен помідор розрізати на четвертинки, видалити насіння і крупно нарізати.
    Розігріти глибоку сковороду, залити 3 ст.л. рослинного масла, додати дрібно нарізану цибулю і обсмажити до прозорості. Потім покласти в сковороду селера, каперси і оливки. Готувати, помішуючи, близько 5 хвилин.
    Додати перець, готувати ще близько 5 хвилин. Через 5 хвилин перекласти в сковороду помідори. Готувати, помішуючи до м'якості перців.
    Баклажани промити під проточною водою, віджати і обсмажити до готовності в іншій сковороді. Готові баклажани перекласти в сковороду до інших овочів. При необхідності додати олію. Перемішати і тушкувати кілька хвилин.
    Посипати овочі цукром, влити винний оцет і ще раз все добре перемішати. Посипати кедровими горіхами. Через 2-3 хвилини капоната готова.
    Скибочки хліба підсушити під грилем (або на сухій сковороді, або в тостері). На кожну скибочку викласти трохи (або багато овочів), прикрасити листочками базиліка. Все, можна їсти.
    Автор: Олена Покровська