Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Рецептів цієї споконвічно російської закуски безліч. Я пропоную вам мій улюблений варіант, дуже не жирний, при цьому більшість овочів не сирі, а запечені. Ікра прекрасна, як гарнір до дієтичним відварною м'яса і риби. Ну, а про іпостась закуски навіть говорити нічого не треба!
    Інгредієнти:
    баклажани - 3 великих;
    перець "ластівка" або болгарський - 8-9 шт;
    помідори - 5-6 шт;
    цибуля - 3 шт;
    кінза - 2 пучки;
    часник - 4-5 зубчиків;
    сіль;
    рослинна олія.
    У баклажан відрізаємо попки, ріжемо їх уздовж навпіл (не попки - баклажани) і розкладаємо зрізом вгору в глибоке деко.
    Туди ж відправляємо вимитий болгарський перець. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
    Тим часом займемося іншими овочами. Помідори заливаємо на 2 хвилини окропом.
    Потім обдаємо холодною водою і знімаємо з них шкірку. Ріжемо великими кубиками і перемелюють у блендері до стану пюре.
    Потім ріжемо цибулю, як вам зручно, але не гиперкрупно.
    На 1 ложці рослинного масла тушкуємо цибулю до м'якості на невеликому вогні, приблизно 5 хвилин.
    Потім також відправляємо в блендер, але мелемо більша, ніж помідори, не перетворюємо в кашу. (На фото неизмельченное стан). Складуємо в миску до томатного пюре.
    А наші овочі готові. Не лякайтеся, перці повинні почорніти, шкірку ми все одно видалимо.
    Перець поки складаємо в герметично закривається посуд і залишаємо на час, поки займаємося баклажанами (не менш 10 хвилин), тоді шкіра буде злазити сама собою.
    У баклажанів знімаємо шкірку. Ріжемо великими кубиками і відправляємо в блендер. Пробиваємо теж не в пюре, а щоб залишалися шматочки.
    Рекомендую це робити невеликими партіями, тому що, якщо покласти всі баклажани відразу, блендер на дні їх перемеле в пюре, а зверху залишаться лежати великі шматки.
    Готові баклажани складуємо до цибулі і помідорів, в ту саму миску.С перців знімаємо шкірку і очищаємо їх від насіння. Ріжемо кубиками і в блендер.
    Перемелюють, як цибуля і баклажани. (На фото подрібнене стан). Відправляємо їх в миску до овочів.
    Дрібно ріжемо кінзу (листочки, без стеблин), додаємо її в ікру.
    Туди ж витискаємо часник, ретельно перемішуємо. Солимо за смаком і ще більш ретельно перемішуємо.
    Я обдаю банки окропом, ікру кладу туди і, коли вони охолонуть, зберігаю в холодильнику.
    Дуже смачно з житніми тостами або просто, як закуска, самі знаєте, чого.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна