Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Давним давно пройшли ті часи, коли ми їли макарони з кетчупом, дійство, яке до речі італійці вважають справжнім святотатством. Походи в італійські ресторани і подорожі до Італії познайомили нас з цієї пастою, і що ще важливіше - з соусами, які й роблять із звичайних макаронів ці смачні страви.
    Сьогодні хочу познайомити вас з простим у приготуванні, легким за кількістю калорій і дуже смачним стравою (за цим рецептом шеф-кухаря з мого улюбленого італійського ресторану).
    Нам знадобиться (на 4 величезні порції):
    * оливкова олія - 100 мл
    * часник (дрібно рубаний) - 2 чайні ложки
    * морква - 100 г
    * червоний болгарський перець - 100 г
    * зелений солодкий перець - 100 г
    * кабачки - 100 г
    * цибуля-порей - 100 г
    * шпинат - 100 г
    * сіль і перець
    * вино біле - 100 мл
    * песто - 30 мл
    * сир (несолодкий і несолений) - 120 г
    * паста фарфалле - 500 г
    Рецепт:
    Варимо пасту (фарфалле) у відповідності з інструкцією на упаковці. Пасту опускаємо в киплячу воду, солимо з розрахунку 1 столова ложка солі (без верху) на 1 літр води. Відкидаємо пасту на друшляк, промити холодною водою.
    Дрібно січемо часник. Моєму й ріжемо овочі - морква, цибуля-порей, червоний і зелений перець, кабачки.
    Розігріваємо велику сковороду з оливковою олією, викладаємо часник. Смажимо, коли часник підсмажиться, додаємо морква, цибуля-порей, кабачки, червоний і зелений перець.
    Смажимо майже до готовності, викладаємо на сковороду шпинат. Перемішуючи, смажимо ще хвилину-дві. Додаємо вино, зменшуємо вогонь і залишаємо, поки вино не википить наполовину.
    Додаємо фарфалле до овочів, перемішуємо. Знімаємо з вогню і додаємо соус песто.
    Розкладаємо пасту по тарілках, зверху в центр викладаємо добре пресований сир, збризкуємо оливковою олією, солимо й перчимо (зовсім небагато).
    Готово!