Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Печериці користуються особливим попитом у нашій країні. Не можна сказати, що вони припали до смаку абсолютно всім, але в тому, що вони подобаються багатьом, я абсолютно впевнена. Печериці мають невелику калорійність (менше 30 калорій на 100 г), тому їх люблять навіть ті, хто постійно стежить за фігурою.
    Печериці можна зустріти в супах, в котлетах, рулетів, в запіканках, в салатах, у вигляді начинки різних страв. Крім того, печериці дуже зручні для фарширування.
    Як фарширувати печериці? З якими продуктами ці гриби найкраще поєднуються? Хочу поділитися з вами своїми рецептами. Не виключаю, що хтось вже готує печериці подібним чином, тому що страва виходить дуже смачним, поживним і красивим.
    Для приготування вам знадобляться наступні продукти:
    - печериці;
    - чищені креветки;
    - сир;
    - вершки;
    - сіль, перець.
    Для початку акуратно зрізуємо ніжки. З капелюшка видаляємо верхню білу плівка. Можна готувати і з нею, але мені не подобається, як вона виглядає в готовому вигляді, тому плівку я знімаю.
    Фарширувати печериці можна двома способами. Як це робити швидко?
    1. Спочатку готуємо начинку. Чищені креветки разом з подрібненими ніжками грибів кладемо в сковороду, ставимо на вогонь, додати вершки, солимо, при бажанні можна поперчити. На закінчення необхідно посипати тертим сиром. Почекати, поки сир розплавиться. Знімаємо з вогню.
    Очищені печериці опускаємо в киплячу, добре підсолену воду не 2-3 хвилини. Виймаємо з каструлі шумівкою. Даємо стекти всій воді. Викладаємо печериці на блюдо і заповнюємо приготовленої начинкою. Готово, можна насолоджуватися.
    2. Другий спосіб вимагає трохи більше часу на приготування. Печериці треба буде запекти в духовці.
    Чищені креветки перемішуємо з подрібненими ніжками печериць, заливаємо вершками, солимо, перчимо за смак. Чекаємо, поки вершки стануть густі. Капелюшки печериць викладаємо на змащене олією деко.
    Заповнюємо капелюшки начинкою, зверху посипаємо тертим сиром і ставимо в духовку для випікання. Так як практично всі продукти не вимагають особливої термічної обробки, дивимося, коли підрум'яниться сир. Це і буде сигналом готовності страви.
    Готувати печериці слід при температурі 200 градусів.
    Як фарширувати печериці, які підійдуть як холодного страви? Такі гриби готуються так само швидко і дуже просто.
    Очищені печериці без ніжок можна або відварити в підсоленій воді, або обдати окропом, після чого злегка підсолити. Дрібно нарізані помідори посолити за смаком. Покласти тонким шаром в капелюшки грибів. Додати пів чайної ложки майонезу. Зверху викласти готову сирну масу або сир, бажано з зеленню. Для цієї страви чудово підійде сир «Альметте» або подібний йому. При бажанні ви можете перемішати помідори з сиром і нафарширувати печериці цією сумішшю.
    Нещодавно я в якості закуски запропонувала гостям печериці, фаршировані маринованими огірками і картоплею. Це блюдо довелося всім за смаком.
    Для приготування треба:
    картоплю відварити в мундирі, очистити і дрібно порізати кубиками (як на Олів'є). Так само огірки нарізати. Обсмажити дрібно порізану цибулю. Перемішати цибулю з картоплею і маринованими огірками. Додати майонез. Взяти підготовлені до фарширування печериці. Наповнити їх начинкою. При бажанні можна посипати фаршировані гриби тертим сиром.
    Якщо ви досі не знали, як фарширувати печериці, то з цього моменту ви вмієте це робити. Приємного апетиту!
    Автор статті Ніна Грінченка