Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * спагетті - 200 гр;
    * авокадо - 2 шт;
    * часник - 1 зубчик;
    * лайм - 1 шт;
    * кінза - пучок;
    * пармезан - 50 гр;
    * сіль, мелений чорний перець.
    Ставимо варитися спагетті в підсоленій воді, дотримуючись вказівок на упаковці.
    Ріжемо авокадо уздовж навпіл, повертаючи його в руці, коли ніж зустрічає на своєму шляху кістку. Після того, як по всьому периметру авокадо прорізаний, тримаючи в руці нижню половинку, повертаємо верхню на 90 градусів і вона відразу легко відокремиться.
    Очистити від шкірки і виймаємо кісточку. Нарізаємо авокадо кубиком. Дрібнити не треба.
    Кидаємо нарізану м'якоть в блендер, туди ж витискаємо зубчік часнику і витискаємо сік лайма.
    Туди ж дрібно нарізаємо кінзу, солимо й перчимо. Подрібнюємо до однорідного стану. (До речі, можна робити теж саме занурювальним блендером).
    Коли макарони готові, зачерпнем чашку води, в якій вони варились.Спагетти зливаємо і перекладаємо знову в каструлю.
    Швидко, поки не охолонули, перемішуємо з соусом і водою з крушки.Раскладываем по тарілках, посипаємо тертим пармезаном і перемішуємо. Одразу подаємо на стіл.
    Їсти краще в цей же день.
    Підходить пост, якщо не посипати сиром.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна