Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Книш в основному булочка-куля: картопляне пюре, оточене тонким шаром листкового тіста. Він може бути запечений і обсмажену і з різними начинками. Книш завоював популярність у емігрантів в Нью-Йорку, по суті, недорогий продукт, перетворений в щось більш захоплююче. І нічого не змінилося з тих пір. Донині, Yonah Schimmel використовує той же самий рецепт, що румунська рабин Schimmel і продає його на вулиці в кошику, як у 1890 році.
    Завжди запечені, вони є ідеальним способом почати день, тепла закуска, для того щоб зігріти руки в зимовий час. У них так само дивовижний асортимент: традиційні картопляні, з кашами, з м'ясним фаршем, шпинатом, грибами, овочами, капустою, солодким картоплею та брокколі. Можна багато писати про це дивовижною булочці, але тільки після того, як ви спробуйте одну, ви зрозумієте, чому люди купують їх вже більше 100 років.
    Інгредієнти
    Перець чорний мелений (начинка)
    Борошно пшеничне (тісто) - 2,5 склянки.
    Олія (тісто + на смаження лука) - 0,5 склянки.
    Яйце куряче (1 яйце тісто, і жовток на глину) - 2 шт
    Сіль кухонна тісто) - 0,5 ч. л.
    Оцет (9 % тісто) - 1 ч. л.
    Вода (тісто) - 0,5 склянки.
    Розпушувач тесту (тісто) - 1 ч. л.
    Картопля (начинка) - 600 г
    Цибуля ріпчаста (начинка) - 1 шт
    Масло вершкове (начинка) - 1 ст. л.
    Приготування:
    У великій мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач. У маленькій мисці збийте 1 яйце, масло, оцет і воду.
    Рідина вливайте потроху в борошно і перемішуйте.
    Замісіть гладке тісто, не більше 1 хвилини (борошна може знадобитися трохи більше, це залежить від яйця, яке ви берете).
    Покладіть тісто назад у миску і накрийте його поліетиленовою плівкою. Відкладіть тісто на годину в холодильник (можна зберігати до 3 днів).
    Займемося начинкою: цибуля порежим дрібно й обсмажимо до золотистого кольору.
    Картоплю почистити і зварити в підсоленій воді до готовності.
    Відварена картопля пом'яти, додати вершкове масло, обсмажену цибулю, поперчити, якщо треба посолити. Залишити охолоджуватися.
    Поки тісто відпочивало, на його поверхні можуть утворюватися краплі олії, це не страшно, просто подмесите, його ще трохи. Розділіть тісто на дві частини.
    На добре посипаній борошном поверхні розкачайте першу частину тіста в дуже тонкий лист, приблизно 30 на 40 см.
    Викладіть картопляну начинку в нижній частині тесту, відступаючи від краю.
    Скачайте тісто з начинкою в рулет. Тупою стороною леза ножа акуратно розділіть рулет на 5 частин. У місці розділу трохи повернути, як якщо б ви загортали цукерку. Потім надрізаємо на кожен поворот і защиплем, щоб сформувати герметичний книш.
    Вийшли такі барила, пальцем трохи продавлюємо з одного боку в місці защипи, утворюючи ямочку.
    Викласти книш на підготовлений лист випічки так, щоб вони не торкалися. Збийте яєчний жовток і 1 столову ложку води і зверху намастить книші.
    Випікати при температурі 190 градусів до золотистого кольору.
    Традиційним супровід книша є гостра гірчиця, але мені подобається зі сметаною. Приємного апетиту.
    Фото і рецепт: Janecheh