Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Якщо ви любитель гострого, то ця аджика вам дуже сподобається. Заготовлюється сама основа для аджики, а коли потрібно, розлучається томатним пюре або пастою.
    Інгредієнти:
    Перець гострий (свіжий) - 0,5 кг;
    Часник - 125 г;
    Кінза (середній пучок) - 1 пуч.;
    Хміль-сунелі - 1 ч.л.;
    Сіль (абхазька або звичайна) - 75 г;
    Рецепт:
    Увага! Обов'язково одягніть гумові рукавички!
    Почистити гострий перець і часник. Кінзу промити, обсушити рушником.
    Часник, перець і кінзу пропустити через м'ясорубку.
    Додати хміль-сунелі, соль.Я використовую абхазьку сіль, вона дуже ароматний, надає аджиці своєрідний, я б сказала кавказький аромат!
    Добре перемішуємо. Розкладаємо в маленькі простерилізованих баночки, наприклад від дитячого харчування.
    З даної кількості виходить 4 стограмових баночки. Зберігаємо в холодильнику.
    У міру потреби змішуємо напівфабрикат аджики з томатним пюре або пастою, у співвідношенні 1 до 1 або 1 до 2, дивлячись який гостроти бажаєте отримати аджику.
    Аджику подаємо до м'яса, шашлику, пельменів. Напівфабрикат аджики, можна використовувати для запікання м'яса.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.