Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Склад:
    на 4-5 порцій
    стручкова квасоля - 200 г,
    консервована квасоля - 200 г (400 граммовая банку),
    свіжий шпинат - 150-200 г (або заморожений - 100 г),
    цибуля ріпчаста - 1 шт,
    часник - 1 зубчик,
    томати у власному соку - 500 г (800 граммовая банку),
    вода - 250 мл
    коріандр (насіння) - 0,5-1 чайна ложка
    оливкова або олія для смаження,
    сіль,
    цукор - 1-2 чайних ложки (або за смаком),
    свіжозмелений перець
    Приготування:
    Свіжий шпинат вимити і струсити надлишки води. Відрізати товсті стебла. Листя крупно нарізати.
    Викласти шпинат в друшляк і обдати окропом. Потім відразу облити холодною (с) водою (щоб шпинат зберіг яскравий насичений колір) і дати стекти рідини.
    В каструлю з киплячою, підсоленою водою покласти стручкову фасоль.Довести до кипіння і варити ~5 хвилин.
    Відкинути квасоля на друшляк і облити холодною водою. Цибулю обчистити і дрібно порізати.
    В сотейник з невеликою кількістю розігрітого оливкової або рослинного масла викласти цибулю і обсмажити ~5 хвилин (до м'якості), періодично помішуючи.
    Коріандр розчавити плоскою стороною широкого ножа і додати до цибулі. Обсмажити ~1 хвилину.
    Додати томати, нарізане разом з соком і влити воду.Немного посолити соус, додати цукор за смаком і перемешать.Тушить соус ~10 хвилин без кришки, періодично помішуючи.
    З консервованої квасолі злити рідину. Додати квасолю в соус, перемішати і тушкувати ~5 хвилин.
    Потім додати стручкову квасолю і тушкувати ~3 хвилини. Покласти шпинат і тушкувати ще ~3 хвилини.
    Додати рубаний часник, посолити і поперчити за смаком (якщо потрібно, додати трохи цукру).
    Страва перемішати, дати настоятися ~5 хвилин і подавати до столу.
    Приємного Вам апетиту!