Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Досить часто готую такі котлетки, тому роблю багато, так сказати про запас і зберігаю в якості заморожених напівфабрикатів.
    Інгредієнти
    Філе рибне (білої риби) - 300 г
    Картопля (середні) - 3 шт
    Яйце - 3 шт
    Цибуля ріпчаста - 1 шт
    оливкова Олія - 1 ст. л.
    Сіль - 1 ч. л.
    Перець чорний - 1 ч. л.
    Сухарі панірувальні
    Прянощі (будь-які за смаком)
    Приготування
    Для цих котлет підійде будь-яка риба білих сортів. Наприклад: хек, тріска, минтай, камбала, палтус, гренадер і т.д. Я вибрала хек. Рибу вважаю за краще купувати тушками, а вже потім робити з неї філе. Отже, розбираємо рибу на филешки.
    Картопля очищаємо й ставимо варити, солити не потрібно. Коли вода закипить, додамо рибу. Через 15 хвилин рибу вже можна дістати, а картоплю зварити до готовності.
    Потім подрібнюємо рибу, цибулю і картоплю (я скористалася м'ясорубкою, щоб пюре було більш однорідним). У отриману масу додаємо яйця, оливкова олія, сіль, перець і прянощі. Все перемішуємо.
    Формуємо котлетки. З отриманого фаршу виходить близько 12 - 14 котлеток. А далі, хто як любить. Ці котлетки можна приготувати у пароварці, можна обсмажити на сковороді або у фритюрі, а можна запекти в духовці.
    В оригіналі котлетки обсмажують у фритюрі, але цей варіант я не дуже люблю. Найчастіше я готую їх дітям у пароварці, а сьогодні пропоную Вам їх просто обсмажити.
    Напівфабрикати котлеток зберігаю в спеціальні пакети для заморожування. Зберігати такі напівфабрикати(паніровані в сухарях) можна в холодильнику, але не більше 24 годин при 6°. У морозильнику зберігаю такий напівфабрикат не більше 1 місяця
    Обвалюємо наші котлетки в сухарях і обсмажуємо з усіх боків до рум'яної скоринки.
    Наші котлетки готові!
    Фото і рецепт: olia999