Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Пікантна закуска, з родзинкою. Поєднання паприки та кориці з баклажанами дуже незвично,але гармонійно! Спробуйте!
    Інгредієнти:
    Баклажани - 500 г;
    Помідор - 400 г;
    очищений Часник - 2 зуб.;
    Вода (або овочевий бульйон) - 200 мл;
    Кориця - 0.5 ч.л.;
    Паприка (порошок) - 0.25 ч.л.;
    Сіль за смаком) ;
    оливкова Олія (за смаком) ;
    Рецепт приготування:
    Баклажани нарізати кружками 1 см,посолити і залишити на підлогу часа.Затем обсмажити на оливковій олії,викласти на серветку і прибрати зайвий жир.
    Для соусу розчавити часник лезом ножа,з помідор зняти шкіру,роблячи надрізи і опустивши в окріп,дрібно нарізати.
    У сковороді розігріти оливкову олію,підрум'янити часник,додати помідори і налити воду.
    Можна використовувати овочевий бульйон,що я і зробив.
    Тушкуємо 15 хвилин,додаємо паприку з корицею і ще залишаємо на 5 хвилин.
    У форму викладаємо рядочками баклажани,змащуємо соусом,потім наступний ряд,теж змащуємо соусом і так поки не заповнимо форму.
    Ставимо в розігріту духовку на 210 градусів на 15 хвилин.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi