Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * картопля - 7-8 шт середнього розміру;
    * свинина (тут карбонат) - 500 гр;
    * цибуля - 1 великий;
    * сметана - 250 гр + для подачі;
    * сіль, перець.
    Рецепт досить універсальний. Бабку не обов'язково готувати зі свининою. Можна в якості начинки використовувати фарш або гриби. У випадку з грибами бабка стає пісної (сметану теж не можна додавати).
    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Свинину нарізати невеликими смужками. Ріжемо чверть кільцями цибулю.
    На добре розігрітій сковороді починаємо обсмажувати шматочки м'яса. Слідкуйте, щоб між ними було відстань, тоді м'ясо буде жаритися, а не гаситися.
    Поки натираємо картоплю на дрібній терці, солимо. До м'яса додаємо цибулю (коли воно буде майже готово) і обсмажуємо всі разом ще пару хвилин, посолимо й поперчимо.
    В змащену маслом форму (у мене сковорідка) викладаємо половину картоплі і розрівнюємо. Якщо картопля дасть сік, його не потрібно зливати! Просто добре перемішайте.
    Зверху викладаємо начинку. Слідом знову картопля. Можна збризнути олією. Ставимо в духовку приблизно на годину.
    щоразу цей процес займає різну кількість часу, мабуть залежить від сорту картоплі. Дивимося - до золотистої скориночки.
    Потім дістаємо бабку, обмазуємо сметаною і знову в духовку хвилин на 10.
    Дістаємо з духовки, нарізаємо на порції.
    Подаємо зі сметаною.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна