Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    кабачки середні - 5 шт;
    морква - 2 шт;
    болгарський перець - 3 шт;
    помідори - 5 шт;
    цибуля - 1 шт;
    часник - 5 зубчиків;
    лимон - 1/2 шт;
    рослинна олія - 4 ст.л.;
    кінза - пучок (за бажанням);
    сіль, мелений чорний перець.
    Моєму всі овочі.
    Помідори заливаємо на хвилину окропом з чайника.
    Потім зливаємо гарячу воду, промиваємо помідори холодної і знімаємо з них шкірку.
    Очищену моркву нарізати кубиком.
    Також нарізаємо болгарський перець (очищений від плодоніжки і насіння).
    Цибулю ріжемо смужками, часник дрібно.
    У великій каструлі з товстим дном (у мене 4,5 літра - вистачило твк-в-твк) на розігрітій олії обсмажуємо лук і часник до м'якості (пару хвилин).
    Додаємо туди морквину. Тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин, помішуючи.
    Поки тушкуються овочі, ріжемо кубиками кабачки, очищені від шкірки.
    Тим часом до цибулі з морквою додаємо перець і тушкуємо ще 3 хвилини.
    Помідори нарізати також, кубиком.
    Додаємо помідори в каструлю, тушкуємо 3 хвилини.
    Слідом відправляємо кабачки, накриваємо кришкою й тушкуємо 10 хвилин, 1 раз перешкодимо.
    Через 10 хвилин, солимо й перчимо. Знову закриваємо кришкою й тушкуємо ще 10 хвилин.
    наприкінці додаємо порізану кінзу (опціонально), перемішуємо, прогріваємо хвилину і вимикаємо.
    Перемелюють тушковані овочі блендером до однорідного пюре. Обов'язково пробуємо на сіль, якщо треба - досаливаем.
    Розкладаємо по банках. Можна за стерилізованим, а можна за звичайними і зберігати в холодильнику.
    Я дуже її люблю з житнім хлібом!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга