Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • У горгонзоли настільки яскравий вершково-грибний смак, що з неї за декілька хвилин можна приготувати смачний соус до пасти або ньоккам. Мені більше подобається змішувати сирний соус з гарячими, тільки що выловленными з каструлі картопляними ньокками.
    для ньокк:
    картопля - 700г; борошно - близько 200г;
    для соусу: вершки (10% жирність); сир горгонзола.
    Приготувати ньокі по цьому рецепту. Поставити на вогонь велику каструлю з підсоленою водою. Поки вода закипає кожен джгутик нарізати на невеликі шматочки - ньокі (довжина близько 1 см).
    Для соусу в сотейнику або глибокій сковороді розігріти вершки і додати нарізану шматочками горгонзолу. Зменшити вогонь та розмішувати, поки сир не розплавиться.
    Закип'ятити підсолену воду у великій каструлі. Порційно закладати ньокі в киплячу воду і як тільки вони спливуть, виловити шумівкою і перекласти в сковороду з сирним соусом.
    Не відволікайтеся, оскільки ньокі швидко перетравлюються, а в цьому випадку вони втрачають форму.
    Перемішати ньокі з соусом і розкласти по тарілках.
    Автор: Олена Покровська