Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Смачне, свіже, абсолютно дієтичне блюдо, з легким похрускуванням перцю, сладковатостью і соковитістю помідорів і ніжною маслянистостью бринзи. Іншими словами, смачно, швидко і дуже красиво!
    Інгредієнти:
    баклажани (великі) - 2 шт
    перець болгарський (краще різнокольорові) - 3 шт
    помідори - 1-2 шт
    часник - 3-5 зуб.
    кріп - 1 пуч.
    бринза (ніжна або вершковий сир) - 400 г
    рослинна олія - 50 г
    Приготування:
    Спочатку знімемо шкірку з перців своїм перевіреним способом. Розповім свої варіанти, може комусь стане в нагоді. У першому випадку розміщую перці на 4-5 хвилин у духовку на повну потужність, а потім відразу перекладаю у целофановий пакет, щільно закручую і залишаю до охолодження.
    У другому - запікаю в духовці до легкої пригорелости і теж перекладаю у пакет. Обидва варіанти дозволяють після остигання перців легко позбутися від шкірки.
    Обсмажуємо баклажани в маслі до рум ’ яності і охолоджуємо. Щоб баклажани не взяли багато олії і були менш жирними, їх можна змастити маслом за допомогою пензлика, а потім вже обсмажувати на сухій сковороді.
    Перці (вже без шкірки) порізати пелюстками,помідори (зняти шкірку, обпікши) тонкими колами.
    Дрібно порізати часник і зелень. Часник саме порізати!
    Розкришити бринзу або розім'яти виделкою.
    Всі приготування закінчені, можна збирати террін. Вистелити кулінарної плівкою невеликий округлий салатник і викласти на дно внахлест віялом обсмажені баклажани так, щоб звисали краю.
    Далі наш террін збираємо шарами, утрамбовуючи кожен шар. На баклажани покласти трохи бринзи, посипати її кропом. Потім - шар помідорів. Посипати часником.
    Шар перцю. Знову бринза. Далі шари повторюємо.
    Останній шар - баклажани. Загинаємо на них баклажани,що звисають з боків, загинаємо плівку, ставимо легкий вантаж і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
    Отгибаем кінці плівки і акуратно перевертаємо на блюдо.
    Нарізати шматками, як торт. І подаємо!
    смачного вам і вашій родині!
    Фото і рецепт: Демоника