Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    Болгарський перець - 1 кг;
    Часник - 100 г;
    Баклажан - 2 кг;
    Помідор - 1 кг;
    Кріп - 2 пуч.;
    чорний Перець (мелений; за смаком) ;
    Оцет білого вина - 0,5 склянки;
    Сіль - 2 ст.л.;
    Цукор - 0,5 склянки;
    Вода - 2 склянки;
    Олія для смаження) ;
    Рецепт:
    Кількість інгредієнтів приводжу на повну порцію. Баклажани відварити в цілому вигляді до напівготовності (варити близько 5 хвилин баклажани середнього розміру). Дати охолонути, порізати кружальцями завтовшки 1,5 см. Обсмажити на рослинній олії.
    Болгарський перець очистити від насіння, порізати на 4-6 частин, обсмажити до м'якості.
    Приготувати маринад: розчинити у воді сіль і цукор, додати винний оцет.
    Зелень і часник нарізати, змішати, цією сумішшю будемо посипати шари овочів. В миску покласти шар баклажанів, посипаємо зеленню з часником та чорним перцем. Потім шар болгарського перцю, посипаємо меленим чорним перцем і сумішшю часнику і зелені.
    Останній шар - порізані кружальцями помідори, так само посипаємо сумішшю і перцем. Якщо робите повну норму, то шари можна повторити в тому ж порядку.
    Заливаємо маринадом, кладемо зверху тарілку і невеликий вантаж, прибираємо в холодильник на 8-12 годин.br/>Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.