Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    морські гребінці - 10 шт.;
    солодкий перець - 3 шт.;
    вершкове масло - близько 50г;
    сіль, гострий перець, кайєнський перець - за смаком;
    часник - 3 часточки;
    базилік - 1 невеликий пучок.
    У мене були свіжі гребінці. Якщо у вас заморожені, то залиште їх розморожувати в холодильнику. Розтопити на сковороді шматочок вершкового масла.
    Кожного молюска промокнути паперовою серветкою і обсмажити з обох боків до утворення золотистої скориночки.
    Перекласти обсмажені гребінці на тарілку, накрити фольгою, щоб вони залишалися теплими.
    Часник обчистити, нарізати пластинками. Солодкий перець вимити, зрізати плодоніжки, видалити насіння і нарізати смужками товщиною близько 5 мм.
    Додати в сковороду, в якій обсмажували гребінці, ще трохи вершкового масла. Коли масло розплавиться, покласти часник і обсмажувати, помішуючи, до рум ’ яного кольору, після чого викинути.
    Додати перець і обсмажити на маслі до м'якості. За пару хвилин до готовності, посипати гострої паприкою й кайєнскім перцем. Розмішати.
    Базилік крупно нарізати, змішати з перцями. Розкласти На тарілці смажені гребінці і гарнірувати солодким перцем.