Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * 1 кольорова капуста, розібрана на суцвіття,
    * 30 г тертого сиру чеддеру,
    * 30 г тертого сиру пармезан,
    * 450 мл молока,
    * 40 г борошна,
    * 40 г вершкового масла,
    * 1 ч. ложка діжонської гірчиці,
    * 1 щіпка мускатного горіха,
    * сіль і перець.
    Спосіб приготування.
    Перед початком приготування страви в духовці включають гриль. Далі каструлю наповнюють водою, доводять воду до кипіння і солять воду.
    Потім шумівкою опускають в киплячу воду суцвіття цвітної капусти і варять на середньому вогні протягом 6-8 хвилин. Готовність капусти перевіряють вістрям ножа.
    Якщо лезо легко входить у суцвіття, значить капуста готова. Готові суцвіття викладають шумівкою на плоский піднос трохи просушитись.
    Тепер готують соус. Каструлю для соусу ставлять на середній вогонь і розтоплюють в ній вершкове масло. Потім додають борошно і швидкими рухами дерев'яною ложкою змішують його з маслом до однорідної консистенції.
    Далі додають молоко, періодично збивають суміш віночком, поки соус не почне густіти. Як тільки почне густіти, додають мускатний горіх мелений, трохи солі і перцю і ще заважають віночком.
    Коли соус буде густою, як сметана, його забирають з вогню і додають тертий чеддер. Перешкодивши ще трохи вміст соусу, додають половину норми тертого пармезану. Соус збивають вінчиком до однорідної густої консистенції. Наприкінці соус додати гірчицю і добре змішують.
    Далі в невелику форму для випічки кладуть суцвіття капусти, трохи солять, поливають зверху сирним соусом і посипають залишилися тертим пармезаном.
    Страва поміщають в духовку під гриль і випікають близько 5 хвилин, стежачи за тим, щоб соус не підгорів. Страва вживають як гарнір або самостійної закуски.