Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Pan con tomate, що перекладається з іспанської як “хліб з помідорами” - знаменита закуска, яку люблять в Каталонії, Андалусії, Арагоні та інших регіонах Іспанії.
    Готувати її дуже просто, але хліб з помідорами настільки смачний, що його іноді називають “іспанської брускеттой” (правда, роблять це в основному американці, які вимовляють “брушетта”). Зараз, коли на всіх ринках країни з'явилася новинка - помідори із запахом і смаком помідорів - цей рецепт актуальне як ніколи.
    Хліб з помідорами
    4 порції
    4 скибочки хліба
    2-3 зубчики часнику
    2 стиглих томатів
    оливкова олія
    сіль
    Хліб - а для цього блюда в ідеалі потрібен хліб в сільському стилі, з борошна більш грубого помелу і з ноздреватым м'якишем, хоча згодиться і звичайний багет - наріжте не занадто тонкими скибками і обсмажити з обох сторін на грилі або запечіть в духовці.
    Поки ще гарячий хліб, натріть його поверхню часником, а потім візьміть половину помідори і також енергійно втирайте його м'якоть в хліб. Збризніть хліб оливковою олією та приправте сіллю.
    Є й інший спосіб приготування хліба з помідорами, він менш автентичний, але, можливо, комусь це здасться зручніше і смачніше: натріть помідори на крупній тертці, змастіть цієї м'якоттю натертий часником хліб, після чого точно так само приправте маслиновим маслом і сіллю.
    Для більшої різноманітності і нажористости можна додати хамон, чорізо, сир, анчоуси або сардини - але хліб з помідорами, право слово, гарний і сам по собі.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін