Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    * рис 1 склянку
    * кальмари 300 г
    * ананас 1 шт.
    * гігантські креветки 4 шт.
    * ріпчасту цибулю 1 шт.
    * часник 3 зубчіка
    * шафран щіпка
    * сир 4 тонких брусочки
    * кедрові горішки
    Рис відварити до готовності. Воду злити, рис промити. Закип'ятити воду, опустити підготовлених кальмарів, варити 2-3 хвилини, кальмарів вийняти і остудити. Ананас розрізати навпіл. За допомогою ножа і ложки видалити частину м'якоті.
    Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії. Часник нарізати і покласти до цибулі, обсмажити все до золотистого кольору. М'якоть ананаса нарізати кубиками і покласти до цибулі і часнику. Всипати шафран. Покласти рис.
    Кальмари нарізати і додати до інших продуктів, посолити за смаком, перемішати. Креветки очистити, залишивши голову й хвіст. У м'якоті зробити поздовжній розріз. Наповнити половинки ананаса рисом, зверху покласти по дві креветки, в розрізи вставити брусочки сиру.
    Поставити в розігрітий гриль. Готувати 4-5 хвилин. Як тільки креветки придбають червоний колір, а сир розплавиться - страва готова. Покласти ананас на тарілку і подати до столу.
    Приємного апетиту!