Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Смачне, соковите літній блюдо, з приготуванням якого доведеться трохи попрацювати, але результат того варта!
    Інгредієнти:
    Кабачок (середній) - 3 шт;
    м'ясний Фарш - 500 ;
    Цибуля ріпчаста - 2 шт;
    Морква (молоді) - 3 шт;
    Яйце куряче - 4 шт;
    Сметана - 150 г;
    Сир - 120 г;
    Сіль ;
    чорний Перець (мелений; за смаком) ;
    Мускатний горіх (мелений; за смаком) ;
    Часник - 4 зуб.;
    Бульйон (м'ясний або курячий) - 100 мл;
    Олія ;
    Зелень (за смаком і бажанням) ;
    Приготування:
    Кабачки, якщо молоді, від шкірки можна не очищати, а просто добре промити. Порізати кабачки уздовж тонкими скибочками і пробланшировать в киплячій воді 2 хвилини.
    Одну цибулину, кілька зубчиків часнику і моркву порізати, спасерувати на олії.
    Сир потерти на середній тертці. Другу цибулю та часник потерти на середній тертці, добавиить фарш, сіль, перець, одне яйце, половину сиру,нарізану зелень. Добре перемішати.
    На кожну смужку кабачка викласти столову ложку фаршу,згорнути рулетиком.
    Скласти рулетики (начинкою вгору) у форму для запекания.Сверху викласти пасеровані овочі, залити заливкою.
    Для приготування заливки, змішати сметану, збиті яйця,сир, що залишився, бульйон, сіль, перець, мускатний горіх.
    Розігріти духовку до 180 градусів. Запікати 45-55 хвилин, до красивої скоринки.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена М.