Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Абсолютно чудовий страва! Той самий випадок, коли не потрібен гарнір. А як добре в весняно-літню пору, коли є в продажу молода капуста! І діти люблять. Пропоную покроковий рецепт з фотографіями кожного етапу.
    Інгредієнти:
    * рубленого м'яса - 500 гр;
    * цибуля - 1 шт;
    * морква - 1 середня;
    * рис - склянка;
    * капуста - 1/2 невеликого вилка (грам приблизно 400);
    * сіль, перець;
    * сметана і зелень для подачі.
    Ставимо промивати рис. Кладемо рис в сито, сито в миску і всю конструкцію відправляємо в раковину під кран. Перемішуємо рис під холодною водою рукою і зливаємо білу воду з миски кілька разів, поки вода не стане прозорою.
    Дрібно ріжемо цибулю.
    В каструлі з товстим дном розігріваємо олію і кладемо туди цибулю. Смажимо до прозорого стану. Вогонь середній.
    Потім відправляємо до цибулі фарш і готуємо його, перемішуючи і розбиваючи грудочки лопаткою, поки він не стане сірим (повинен "піти" червоний колір). Поки готується фарш, трьом на крупній терці моркву.
    Відправляємо моркву в каструлю, перемішуємо.
    Капусту ріжемо соломкою і кладемо в каструлю.
    Туди ж всипаємо промитий рис і перемішуємо.
    Заливаємо гарячою водою з чайника так, щоб рідина була лише злегка видно близько до поверхні (на фото). Тобто не треба покривати вміст каструлі водою повністю. Інакше або вона не встигне випаруватися і голубці будуть плавати, або доведеться довше тушкувати і все перетвориться в кашу.
    Солимо, перчимо, закриваємо кришкою і тушкуємо 15 хвилин до готовності рису і капусти. Можна під кінець перемішати, переконатися в тому, що рідини на день каструлі немає - значить готово.
    Подаємо зі сметаною і зеленню.
    Приємного апетиту!
    Ольга Злобіна