Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цвітна капуста - класний овоч, з ніжним смаком і приємною текстурою. Вона відмінно насичує і легко усваивется. Її можна поєднувати як з білками, так і з крохмалями. В цьому рецепті запечену цвітну капусту доповнює бринза з козячого молока і солодкі томати - відмінний варіант для вечері!
    Коли ми на дачі, в цю запіканку потрапляють пара яєць від сільських курочок. У Москві ми дуже рідко купуємо яйця, але й без них це страва виходить смачним. Варіант без яєць буде більш розсипчастим і легким. А ось бринза - обов'язковий інгредієнт! Бринзу з козячого або овечого молока можна знайти майже на будь-якому ринку або у великому супермаркеті.
    Запіканка з цвітної капусти з козячим сиром (на 2-3 порції):
    1 качан цвітної капусти (~ 1 кг)
    2 цибулини
    1 солодкий червоний перець
    3 помідори
    4 зубчики часнику
    2 яйця
    200 г бринзи з козячого/ овечого молока
    ложка дхі або вершкового масла
    сушений базилік (або ін. трави)
    сіль і перець за смаком
    Суцвіття цвітної капусти злегка відваріть (близько 10 хвилин) або приготуйте на пару. Капуста повинна стати м'якою, але не розваритися.
    Поріжте цибулю, солодкий перець і часник. Змішайте сирі овочі з подрібненої відварений капустою.
    Покришіть у овочі бринзу (залишивши трохи для прикраси), додайте два сирі яйця, а також базилік та інші спеції за смаком.
    Перемішайте і викладіть у форму для запікання (у нас діаметром 24 см), змащену дхі або вершковим маслом.
    Зверху викладіть порізані кружальцями помідори і відправте в духовку. Запікайте при 180˚C до появи золотистої скориночки.
    Готову запіканку прикрасьте крихтами бринзи і насолоджуйтесь!