Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Хто король сучасної кулінарії? Звичайно ж, картопля! Цей смачний поживний гість, прибувши до нас з Американського континенту, так міцно влаштувався, що кухня без нього просто немислима. Настільки він любимо нашим народом. Адже скільки різноманітних страв від простого до вишуканого можна приготувати з нього
    Картопля не потребує реклами! Просто беріть та готуйте! Результат завжди відмінний! А ось і рецепт приготування картопляних скибочок в духовці.
    Інгредієнти на 6 порцій:
    картопля середній - 15 штук;
    для маринаду:
    оливкова олія - 5 столових ложок;
    розмарин сушений - 1 чайна ложка;
    зерна гірчиці - 1 чайна ложка;
    чорний перець - за смаком;
    сіль - за смаком.
    Рецепт приготування
    1. Картоплю відварити, очистити і нарізати на чверті по довжині. Добре, якщо картопля буде одного розміру.
    2. Порізана на шматочки картоплю покласти в каструлю з холодною водою. Довести на сильному вогні воду до кипіння, а потім зменшити вогонь до середнього, варити картопля 6 хвилин.
    3. Поки картопля вариться, можна зайнятися маринадом: в глибоку чашку налити оливкову олію, додати зерна гірчиці, сушений розмарин, приправити сіллю й чорним перцем. Добре збити вилкою.
    4. З картоплі злити воду. Гарячий картоплю покласти в чашку з маринадом. Струсити, щоб маринад добре покрив скибочки картоплі. Можна, але обережно, щоб не пошкодити цілісність картоплі, перемішати його ложкою. Залишити картоплю в маринаді на 20 хвилин.
    5. Духовку нагріти до 220 градусів. Скибочки картоплі перекласти у форму для запікання. Запікати до готовності картоплі, який придбає золотистий колір. Орієнтовно час запікання 30-35 хвилин в залежності від моделі Вашого духовки. Якщо скибочки картоплі розсипається на дрібні шматочки при легкому натиску, значить він готовий.
    6. І ось запечені картопляні часточки, оповиті ароматом розмарину і покриті зернами гірчиці, які лопаються при надкусывании, надаючи ще більше пікантності, готові! Приємного апетиту!
    У відомих закладах фаст-фуда по цьому рецепту готують картоплю в лушпинні і називають картоплею по-селянські.
    Кілька рад:
    - добре разваривающийся картоплю для цієї страви краще не використовувати;
    - картопляні часточки - чудовий гарнір до м ’ ясних страв.
    Фото і рецепт: Lorchen