Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Про цибульний мармелад писали вже багато блогери, але я все одно висловлюсь, оскільки мовчати про цієї незвичайної приправі рішуче неможливо. Карамелізовані цибулю, з вином, медом і спеціями перетворюється в ефемерною консистенції і невимовного смаку не те соус, не те приправу, що чудово поєднується зі всілякими на паштети, терринами, сирами, холодним і гарячим м'ясом, так і просто з хлібом.
    Тим, для кого саме слово з трьох літер - цибуля - звучить страшно, варто переосмислити свої цінності іншим же настійно рекомендую приготувати цибульний мармелад хоча б один раз. Цілком імовірно, що після цього баночка з цибульним мармеладом назавжди пропишеться у вашому холодильнику.
    Цибульний мармелад
    4 порції
    500 р. червоної цибулі
    30 г цукру
    35 р. меду
    1 ч.л. сушених трав
    1 ч.л. меленої паприки
    50 мл червоного вина
    1 ст.л. бальзамічного оцту
    рослинна олія
    сіль
    чорний перець
    Очистіть цибулю і наріжте його товстими півкільцями. Поставте сковороду на середній вогонь, нагрійте в ній трохи рослинного масла і обсмажте цибулю, постійно помішуючи - він повинен розслабитися, зм ’ якнути, але в жодному разі не пригоріти.
    Після цього додайте цукор, мед, трави (наприклад, суміш прованських трав, або просто сушений чебрець), паприку (вона може бути як солодкої, так і гострої - залежно від бажаного результату), вино, і оцет. Приправте сіллю і перцем і добре розмішайте.
    Зменшивши вогонь до мінімуму, трепетними рухами лопатки разравняйте вміст сковороди, і накрийте її кришкою, залишивши вихід для пари: мармелад повинен ледь помітно кипіти. Готуйте мармелад, періодично помішуючи, протягом 2-3 годин - до тих пір, поки більша частина рідини не википить, і всі разом не придбає фантастичну консистенцію: стрічки лука все ще помітні для ока, але в роті тануть. Зберігайте в холодильнику, подаючи до сирної тарілки, м'ясних закусок і просто за настроєм.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін