Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Морква - овоч всесезонний, але восени в ній максимально вміст корисних речовин. І найкраще вони засвоюються в поєднанні з жирами. Ось і ми приготуємо соус до пасти з моркви і вершків, які підкреслять солодкий смак помаранчевого коренеплоду. Гідним супроводом цього делікатного страви буде хрусткий бекон, насичений смак і аромат.
    Інгредієнти:
    Макаронні вироби (з твердих сортів пшениці) - 350 г
    Морква - 250 р
    Вершки (варіації жирного) - 200 г
    Цибуля ріпчаста - 1 шт
    Бекон (Дуже тонкі скибочки) - 80 г
    Петрушка (зелень) - 10 г
    оливкова Олія (1 ст. ложка соус, 1 ст. ложка для приготування пасти) - 2 ст. л.
    Сіль за смаком)
    білий Перець (за смаком)
    Приготування:
    Для соусу цибулину дрібно наріжемо кубиками й обсмажимо до золотисто-коричневого кольору в 1 ст. ложці оливкової олії. Моркву наріжемо скибочками, додамо до цибулі і прогреем 3 хвилини. Водночас починаємо варити макарони.
    Потім додаємо в сковороду варіації жирного вершки і готуємо соус 5-7 хвилин, до м'якості морквини. Не забуваємо його посолити і поперчити. Якщо соус виходить дуже густим, то його можна розбавити молоком.
    В кінці приготування додаємо петрушку. За допомогою блендера змішуємо соус до кремоподібного стану.
    Шматочки бекону підсмажуємо на сухій сковороді до хрумкості.
    Викладаємо бекон на тарілку, щоб видалити зайвий жир.
    Макарони відкидаємо на друшляк. Змішуємо з густим соусом із моркви та вершків.
    Гарнируем страва бекону і подаємо до столу.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Gretta007