Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (4 порції):
    6 солодких перців середнього розміру
    400 р. сирного сиру
    2 зубчики часнику
    пучок шнітт-цибулі або петрушки
    оливкова олія
    винний оцет
    при бажанні - мелений перець чилі
    тертий пармезан
    сіль
    чорний перець
    Першо-наперво розріжте перці уздовж на дві частини (хвостик можна залишити) і видаліть насіння з мембранами. Тимчасово відкладіть їх у бік тепер займемося начинкою.
    Додайте до творожному сиру роздавлений часник, дрібно нарізаний шнітт-цибулю або петрушку, сіль, мелений чорний перець і гострий перець, якщо ви його використовуєте.
    Туди ж влийте пару-трійку столових ложок оливкової олії і трохи оцту і як слід розмішайте начинку. По консистенції вона повинна стати ніж-то середнім між самим сирним сиром і густий сметаною, так що масло і оцет краще додавати потроху, у кілька етапів.
    Начиніть кожен перець - щільно, але не без гірки. Зверху посипте тертим пармезаном і злегка збризніть оливковою олією. Вважаю, яке-хто, як водиться, сумнівається в доцільності цього дії, що ж, не смію наполягати: якщо ви готуєте не для себе, а для якихось інших, зовсім сторонніх людей, можна і не збризкувати.
    Так або інакше, але перці потрібно покласти у форму для запікання і відправити в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на двадцять: самі перці розм'якшаться, але не втратять форми, пармезанова скоринка зазолотится, а начинка розплавиться і стане тягучою і повітряної, як зефір.
    З білим вином вийде ідеальна закуска або основне блюдо для літнього вечора - залишилося тільки сісти в плетене крісло, милуватися заходом і слухати тріск цикад. Ну або щось у цьому роді.
    Фото і рецепт: Олексій Онєгін