Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Коли я вперше побачила цей рецепт, дуже здивувалася. Кориця? З баклажанами та помідорами? Але ризикнула таки приготувати і зовсім не пошкодувала. Дуже смачне і незвичайне поєднання. Пригощайтеся.
    Інгредієнти:
    Баклажани (у мене два маленьких) - 500 г
    Помідори свіжі - 400 г
    Часник - 2 зуб.
    овочевий Бульйон або курячий - 150-200 мл
    Оливкова олія (+ для смаження баклажанів) - 2 ст. л.
    Паприка - 1/4 ч. л.
    Кориця - 1/2 ч. л.
    Сіль
    Приготування:
    Баклажани нарізати кружечками товщиною 1 см, посолити і залишити на 30 хв.
    Потім їх трохи обсушити, обсмажити на оливковому маслі з кожної сторони до золотистого кольору і покласти на паперовий рушник.
    Поки баклажани смажаться, займемося соусом. Часник обчистити і розчавити лезом ножа. Ви, звичайно, можете скористатися чесночницей або дрібно нарізати його. Але мені в цьому рецепті подобається запечений часник.
    З помідорів зняти шкірку і дрібно нарізати.
    Підсмажити часник до легкого золотистого кольору на оливковій олії.
    До часнику додати помідори, бульйон. Залишити на 15 хвилин на повільному вогні. В кінці додати паприку і корицю і тушкувати ще 5 хвилин.
    Форму змастити олією, викласти ряд баклажанів.
    На баклажани - кілька ложок соусу.
    Чергувати, поки овочі і соус не закінчаться.
    Запікати в духовці (попередньо розігрітій до 210 градусів) протягом 15 хвилин.
    Фото і рецепт: Sugar