Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Коли я вперше побачила цей рецепт, дуже здивувалася. Кориця? З баклажанами та помідорами? Але ризикнула таки приготувати і зовсім не пошкодувала. Дуже смачне і незвичайне поєднання. Пригощайтеся.
Інгредієнти:
Баклажани (у мене два маленьких) - 500 г
Помідори свіжі - 400 г
Часник - 2 зуб.
овочевий Бульйон або курячий - 150-200 мл
Оливкова олія (+ для смаження баклажанів) - 2 ст. л.
Паприка - 1/4 ч. л.
Кориця - 1/2 ч. л.
Сіль
Приготування:
Баклажани нарізати кружечками товщиною 1 см, посолити і залишити на 30 хв.
Потім їх трохи обсушити, обсмажити на оливковому маслі з кожної сторони до золотистого кольору і покласти на паперовий рушник.
Поки баклажани смажаться, займемося соусом. Часник обчистити і розчавити лезом ножа. Ви, звичайно, можете скористатися чесночницей або дрібно нарізати його. Але мені в цьому рецепті подобається запечений часник.
З помідорів зняти шкірку і дрібно нарізати.
Підсмажити часник до легкого золотистого кольору на оливковій олії.
До часнику додати помідори, бульйон. Залишити на 15 хвилин на повільному вогні. В кінці додати паприку і корицю і тушкувати ще 5 хвилин.
Форму змастити олією, викласти ряд баклажанів.
На баклажани - кілька ложок соусу.
Чергувати, поки овочі і соус не закінчаться.
Запікати в духовці (попередньо розігрітій до 210 градусів) протягом 15 хвилин.
Фото і рецепт: Sugar