Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Дуже смачна страва грузинської кухні. Баклажани виходять гостреньким, але ця гострота, за рахунок сметани - ніжна і приємна.
Інгредієнти:
Баклажани - 1 кг;
Перець гіркий - 1-2 шт;
Перець болгарський (бажано червоний - буде більш) - 2 шт;
Зелень (кінза, петрушка, кріп, базилік) - 2-3 пуч.;
Часник - 5-6 зуб.;
Сметана - 300 г;
Рослинна олія для обсмажування) ;
Сіль за смаком) ;
Приготування:
Баклажани порізати кружечками близько 2 см. Посолити і дати постояти. Рідину злити. Обсмажити на рослинному маслі з обох боків до рум'яної скоринки.
Скласти на серветку для видалення зайвого жиру. Баклажани повинні охолонути.
Перець солодкий, гіркий і часник перекрутити на м ’ ясорубці. Змішати зі сметаною. Посолити за смаком. Зелень подрібнити.
Гуртки баклажанів укласти щільно в салатник або інший посуд шарами. Кожен шар поливати сметаною сумішшю і щедро посипати зеленню.
Поставити готову страву в холодильник на кілька годин.br/>Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена Калініна