Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже смачна страва грузинської кухні. Баклажани виходять гостреньким, але ця гострота, за рахунок сметани - ніжна і приємна.
    Інгредієнти:
    Баклажани - 1 кг;
    Перець гіркий - 1-2 шт;
    Перець болгарський (бажано червоний - буде більш) - 2 шт;
    Зелень (кінза, петрушка, кріп, базилік) - 2-3 пуч.;
    Часник - 5-6 зуб.;
    Сметана - 300 г;
    Рослинна олія для обсмажування) ;
    Сіль за смаком) ;
    Приготування:
    Баклажани порізати кружечками близько 2 см. Посолити і дати постояти. Рідину злити. Обсмажити на рослинному маслі з обох боків до рум'яної скоринки.
    Скласти на серветку для видалення зайвого жиру. Баклажани повинні охолонути.
    Перець солодкий, гіркий і часник перекрутити на м ’ ясорубці. Змішати зі сметаною. Посолити за смаком. Зелень подрібнити.
    Гуртки баклажанів укласти щільно в салатник або інший посуд шарами. Кожен шар поливати сметаною сумішшю і щедро посипати зеленню.
    Поставити готову страву в холодильник на кілька годин.br/>Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Олена Калініна