Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Пікантна закуска, з родзинкою. Поєднання паприки та кориці з баклажанами дуже незвично,але гармонійно! Спробуйте!
Інгредієнти:
Баклажани - 500 г;
Помідор - 400 г;
очищений Часник - 2 зуб.;
Вода (або овочевий бульйон) - 200 мл;
Кориця - 0.5 ч.л.;
Паприка (порошок) - 0.25 ч.л.;
Сіль за смаком) ;
оливкова Олія (за смаком) ;
Рецепт приготування:
Баклажани нарізати кружками 1 см,посолити і залишити на підлогу часа.Затем обсмажити на оливковій олії,викласти на серветку і прибрати зайвий жир.
Для соусу розчавити часник лезом ножа,з помідор зняти шкіру,роблячи надрізи і опустивши в окріп,дрібно нарізати.
У сковороді розігріти оливкову олію,підрум'янити часник,додати помідори і налити воду.
Можна використовувати овочевий бульйон,що я і зробив.
Тушкуємо 15 хвилин,додаємо паприку з корицею і ще залишаємо на 5 хвилин.
У форму викладаємо рядочками баклажани,змащуємо соусом,потім наступний ряд,теж змащуємо соусом і так поки не заповнимо форму.
Ставимо в розігріту духовку на 210 градусів на 15 хвилин.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: lakshmi