Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Це дуже популярна закуска ще з часів Радянського Союза.Очень проста і вкусная.Варианты у різних господинь можуть відрізнятися - за такого варіанта ця закуска готувалася в нашій родині.
    Інгредієнти:
    Баклажани - 4-5 шт;
    Помідор - 1 шт;
    Часник - 3-4 зуб.;
    Зелень - на смак ;
    Твердий сир - 100 г;
    Майонез - за смаком ;
    Сіль - за смаком ;
    Рослинна олія для смаження баклажанів) ;
    Приготування:
    У баклажанів зрізуємо трохи підстави біля плодоніжки і нарізати тонкими пластинками уздовж,солимо й даємо трохи постояти, щоб вони втратили свою гіркоту.
    На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо баклажани з двох сторін до золотистого кольору. Щоб при скручуванні баклажани не ламалися, після смаження накриваємо їх кришкою.
    Даємо баклажанів трохи остыть.Готовим начинку: зелень змішуємо з часником і натертим твердим сиром, додаємо майонез.
    Помідор нарізати тонкими скибочками.
    Смужки баклажана змащуємо начинкою, укладаємо шматочок помідора і скручуємо це все в трубочку.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: lakshmi