Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Це дуже популярна закуска ще з часів Радянського Союза.Очень проста і вкусная.Варианты у різних господинь можуть відрізнятися - за такого варіанта ця закуска готувалася в нашій родині.
Інгредієнти:
Баклажани - 4-5 шт;
Помідор - 1 шт;
Часник - 3-4 зуб.;
Зелень - на смак ;
Твердий сир - 100 г;
Майонез - за смаком ;
Сіль - за смаком ;
Рослинна олія для смаження баклажанів) ;
Приготування:
У баклажанів зрізуємо трохи підстави біля плодоніжки і нарізати тонкими пластинками уздовж,солимо й даємо трохи постояти, щоб вони втратили свою гіркоту.
На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо баклажани з двох сторін до золотистого кольору. Щоб при скручуванні баклажани не ламалися, після смаження накриваємо їх кришкою.
Даємо баклажанів трохи остыть.Готовим начинку: зелень змішуємо з часником і натертим твердим сиром, додаємо майонез.
Помідор нарізати тонкими скибочками.
Смужки баклажана змащуємо начинкою, укладаємо шматочок помідора і скручуємо це все в трубочку.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: lakshmi