Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Рецептів цієї споконвічно російської закуски безліч. Я пропоную вам мій улюблений варіант, дуже не жирний, при цьому більшість овочів не сирі, а запечені. Ікра прекрасна, як гарнір до дієтичним відварною м'яса і риби. Ну, а про іпостась закуски навіть говорити нічого не треба!
Інгредієнти:
баклажани - 3 великих;
перець "ластівка" або болгарський - 8-9 шт;
помідори - 5-6 шт;
цибуля - 3 шт;
кінза - 2 пучки;
часник - 4-5 зубчиків;
сіль;
рослинна олія.
У баклажан відрізаємо попки, ріжемо їх уздовж навпіл (не попки - баклажани) і розкладаємо зрізом вгору в глибоке деко.
Туди ж відправляємо вимитий болгарський перець. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини.
Тим часом займемося іншими овочами. Помідори заливаємо на 2 хвилини окропом.
Потім обдаємо холодною водою і знімаємо з них шкірку. Ріжемо великими кубиками і перемелюють у блендері до стану пюре.
Потім ріжемо цибулю, як вам зручно, але не гиперкрупно.
На 1 ложці рослинного масла тушкуємо цибулю до м'якості на невеликому вогні, приблизно 5 хвилин.
Потім також відправляємо в блендер, але мелемо більша, ніж помідори, не перетворюємо в кашу. (На фото неизмельченное стан). Складуємо в миску до томатного пюре.
А наші овочі готові. Не лякайтеся, перці повинні почорніти, шкірку ми все одно видалимо.
Перець поки складаємо в герметично закривається посуд і залишаємо на час, поки займаємося баклажанами (не менш 10 хвилин), тоді шкіра буде злазити сама собою.
У баклажанів знімаємо шкірку. Ріжемо великими кубиками і відправляємо в блендер. Пробиваємо теж не в пюре, а щоб залишалися шматочки.
Рекомендую це робити невеликими партіями, тому що, якщо покласти всі баклажани відразу, блендер на дні їх перемеле в пюре, а зверху залишаться лежати великі шматки.
Готові баклажани складуємо до цибулі і помідорів, в ту саму миску.С перців знімаємо шкірку і очищаємо їх від насіння. Ріжемо кубиками і в блендер.
Перемелюють, як цибуля і баклажани. (На фото подрібнене стан). Відправляємо їх в миску до овочів.
Дрібно ріжемо кінзу (листочки, без стеблин), додаємо її в ікру.
Туди ж витискаємо часник, ретельно перемішуємо. Солимо за смаком і ще більш ретельно перемішуємо.
Я обдаю банки окропом, ікру кладу туди і, коли вони охолонуть, зберігаю в холодильнику.
Дуже смачно з житніми тостами або просто, як закуска, самі знаєте, чого.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна