Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
картопля - 1 кг.
борошно пшеничне - 100 гр.
сода харчова - за смаком.
олія соняшникова - 50 гр.
сіль - за смаком.
Для соусу:
гриби сушені - 50 гр.
борошно пшеничне - 1 ст. ложка.
цибуля ріпчаста - 20 гр.
сіль - за смаком.
Приготування:
Картопля натріть на тертці. Додайте борошно, соду, сіль і перемішайте. Смажте деруни на соняшниковій олії, викладаючи суміш столовою ложкою, з обох боків до утворення золотистої скоринки.
Для соусу замочіть гриби в холодній воді на чотири години. Настій злийте, процідіть і відваріть гриби в цьому ж настої.
Готові гриби і цибулю наріжте. Обсмажте цибулю разом з грибами на маслі. Борошно підсушіть на сухій сковороді, охолодіть і розведіть 2 склянками грибного відвару.
Варіть, помішуючи, 5 хвилин. Влийте до смажених грибів та цибулі, посоліть, перемішайте і варіть 10 хвилин.
Подавайте деруни з грибним соусом.
Приємного апетиту!