Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    картопля - 1 кг.
    борошно пшеничне - 100 гр.
    сода харчова - за смаком.
    олія соняшникова - 50 гр.
    сіль - за смаком.
    Для соусу:
    гриби сушені - 50 гр.
    борошно пшеничне - 1 ст. ложка.
    цибуля ріпчаста - 20 гр.
    сіль - за смаком.
    Приготування:
    Картопля натріть на тертці. Додайте борошно, соду, сіль і перемішайте. Смажте деруни на соняшниковій олії, викладаючи суміш столовою ложкою, з обох боків до утворення золотистої скоринки.
    Для соусу замочіть гриби в холодній воді на чотири години. Настій злийте, процідіть і відваріть гриби в цьому ж настої.
    Готові гриби і цибулю наріжте. Обсмажте цибулю разом з грибами на маслі. Борошно підсушіть на сухій сковороді, охолодіть і розведіть 2 склянками грибного відвару.
    Варіть, помішуючи, 5 хвилин. Влийте до смажених грибів та цибулі, посоліть, перемішайте і варіть 10 хвилин.
    Подавайте деруни з грибним соусом.
    Приємного апетиту!