Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Джем з гострих перчиків - штука настільки універсальна, що зараз я і сам дивуюся, як раніше без неї жив. Цей джем можна подати до будь-яких холодних закусок, від буженини і відвареного м'яса до сирів і копченостей, можна додавати в супи, локшину і до тушкованого м'яса, можна використовувати замість звичайного гострого перцю, так і просто з хлібом або крекерами такий джем теж досить гарний.
Зараз як раз той самий час року, коли має сенс його готувати: баночка з цим гострим джемом простоїть у холодильнику кілька місяців, і буде дуже до речі, коли почнуться справжні морози.
Джем з гострого перцю
250 мл. джему
2-3 м'ясистих помідори
8-12 гострих перчиків
1 зелене яблуко
сік 1 лимона
1 невелика червона цибулина
1/2 ст. червоного винного оцту
1/2 ст. цукру
Розріжте перці уздовж на дві половини, видалити насіння і мембрану, викладіть на деко і поставте під гриль до тих пір, поки на шкірці перців не з'являться чорні підпалини. Тим часом очистіть помідори від шкірки, цибулю дрібно наріжте, а яблуко очистити, натерти на дрібній терці і змішати з лимонним соком.
Обпалені перці приберіть в миску, накрити рушником і на кілька хвилин відставте в сторону, після чого відокремте шкірку від м'якоті. Найпростіше зробити це ножем: укладіть перець на дошку шкіркою вниз і акуратно відскребіть м'якоть, намагаючись не порвати шкірку.
Коли розпрощайтеся з цією процедурою - наріжте гостру м'якоть як можна дрібніше.
З'єднаєте в блендері м'якоть помідорів і перців, терте яблуко з соком, і пробийте все до максимально можливої однорідності. Додайте цибулю, оцет і цукор, як слід розмішайте і поставте на вогонь.
Коли джем закипить, зменшіть вогонь і залиште кипіти хвилин на сорок - це часу повинно бути достатньо для того, щоб джем загусло, а всі аромати з'єдналися і посилилися багаторазово. Перекладіть джем в стерилізовану банку і зберігати в холодильнику.
Фото і рецепт: Олексій Онєгін