Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Дуже смачна страва, що порівняно довго готується і смачно як гарячим і холодним. Особливо актульно в сезон молодих кабачків.
    Інгредієнти:
    * Цукіні (кабачки) - 1 шт
    * Яйця - 3 шт
    * Сир (м'який або плавлений) - 100 г
    * Сіль
    * Перець мелений
    * Оливкова олія - 2-3 ст. л.
    * Часник - 1 зуб.
    Приготування:
    Для того, щоб вийшло красиво, спочатку про посуді. Знадобиться сковорода, бажано антипригарний, і форма для запікання, менше в діаметрі, ніж сковорода.
    Два яйця з сіллю збити в пишну, дуже пухку масу. На сковороді разгреть трохи оливкової олії і вилити яйця.
    Рекомендую збивати прямо до моменту виливання на сковороду.Обжарить з двох сторін, акуратно. Перекласти для охолодження.
    Ось, власне, фриттата і готова.
    Далі цукіні (кабачки, сорт знчения не має) промити і нарізати скибками товщиною приблизно 0,5 см. Для цього рецепту я віддаю перевагу півкільцями.
    Зубок часнику, очистити і розчавить ножем (покласти на зубок ніж і придавити).
    Розігріти оливкову олію і обсмажити часник, потім викласти його, а в цьому ароматному олії обсмажити цукіні з двох сторін, можна підсолити. Не пересмажувати, соковитість повинна залишитися!
    Форму застелити папером для запікання і викласти фриттату.
    Сир нарізати кубиками не більше 1*1 см. Викласти на фриттату цукіні і сир, чергуючи, щоб кожен шматочок сиру був перекритий скибочкою цукіні.
    Яйце розмішати з сіллю і перцем, не збивати а просто розмішати до однорідності, щоб білок і жовток з'єдналися.
    Залити фриттату і відправити в духовку при середній температурі до готовності, це не більше 10 хвилин, щоб яйце "схопився".
    Або скористатися мікрохвильовкою.
    Дуже смачно, вершковий смак сиру дуже гармонійно поєднується з цукіні, смачно гарячим і холодним, чудово тримає форму і ділиться на порції.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: a-lesa