Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Своє теперешне назва «голубці» отримали завдяки французам, так як в сімнадцятому - початку вісімнадцятого століття в Росії почався бум французької кулінарії. Саме в той час було модним харчуватися голубами, їх готували на решітці на відкритому повітрі. Потім на решітці стали готувати і голубці, тоді їх називали «помилковими голубами», це були пробразы наших теперішніх голубців. Звідси і пішла назва страви «голубці».
У теперішній час голубці готують з різними начинками - традиційно з м'ясом і рисом; вегетаріанські.
Пропоную вам свій рецепт приготування голубців, це скоріше спосіб підготовки капустяних листів і закрутки маленьких - на один укус голубчиков, всі, кому цікаво - ласкаво просимо!
Інгредієнти:
м'ясний Фарш (ваш улюблений) - 500 г
Рис (для голубців, моя мерка маленька кавова чашка) - 5-6 ст. л.
Цибуля ріпчаста великий - 1 шт
Часник - 1 зуб.
Томатна паста - 1-2 ч. л.
Петрушка - 1-2 ст. л.
Сіль перець (за смаком)
Капуста білокачанна свіжа (середнього розміру) - 1 вилок
овочевий Бульйон (селеру,цибулю,моркву,спеції) - 600 мл
Олія рослинна - 2-3 ст. л.
Приготування:
Видалити з качан капусти, помістити вилок у мішок для запікання і поставити в духовку на 10 минут.У вас може піти і більше часу, все залежить від МВ і сорти капусти!
Розібрати качан на листя, зрізуючи потовщення і розрізання їх навпіл, якщо листя великі. Я зрізаю під кутом, в результаті виходять трикутники, які дуже зручно загортати.
Фарш я використовую тільки свинячий, капуста ну дуже любить свининку!Натерті на терці цибулю і часник, томатну пасту додати у фарш, помістити туди ж рис (залежно від сорту бланшований) і спеції, зелень, посолити і поперчити, дуже добре перемішати.
На долоню лівої руки кладемо капустяний лист, помістити фарш на край листа і скрутити рулетиком.
Закручений рулетом голубець стискаємо в кулаці й заправляємо всередину капусту з боків з одного і з іншого боку.
Виходить довгастий і дуже акуратний голубець!
Можна скрутити голубці конусом, це фото з іншого рецепту, просто я хочу показати вам, наскільки маленькі я готую голубчики, порівняйте з цукеркою!
Все майже так само, як і в першому випадку, тільки закручуємо навскоси, один край виходить тонесенький, а інший заправляємо всередину, виходить акуратний кульочок!
Отже, у мене вийшло 34 голубчика на один укус!
Обсмажити голубці з обох сторін в добре розігрітій олії і помістити в жаростійку форму, дно якої вистелити обрізками капустяних листів.
Навіщо обсмажувати голубці? При обсмажуванні капусти, відбувається процес карамелізації, це додає голубцями особливий неповторний смак і аромат.
Залити голубці гарячим овочевим бульйоном і щільно закривши фольгою помістити в прогріту до 200 градусів духовку, запікати 40 хвилин, при необхідності додати ще бульйон. Орієнтуйтеся на вашу духовку.Готовые голубці майже наполовину ввібрали в себе бульйон.
Сервірувати зі сметаною або йогуртом.
Смачного!
Фото і рецепт: natapit