Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Чарівна сезонна закуска, яка порадує зовнішнім виглядом і порушить апетит яскравим і пікантним смаком. Читач нашого сайту, Наталя Маринкевич, люб'язно поділилася цієї кулінарної ідеєю. За словами автора, це «найкраще, що можна приготувати з баклажанів». Сміливо, але дуже близько до істини.
    Інгредієнти:
    баклажани
    помідори
    часник
    петрушка
    перчик чилі
    яйце
    молоко
    рослинна олія
    сіль і мелений чорний перець
    З великою вдячністю привожу оригінальний текст:
    «Баклажани нарізати на тонкі скибочки, посипати сіллю і відставити. У цей час подрібнити часник, петрушку, чилі. Посолити, додати перець і рослинне масло, добре розтерти вилкою. Помідори (в ідеалі - точно відповідають по діаметру баклажанів) нарізати тонкими скибочками.
    яйце Збити з додаванням молока, підсолити. Розігріти олію. Далі потрібно увійти в образ богині Калі (у частині многорукости) і робити все одночасно:
    Вмочаємо в яйце баклажан, обсмажуємо з двох сторін в маслі, викладаємо на тарілку. Злегка змащуємо часникової пастою, кладемо скибочка помідора, зверху інший баклажан, змащуємо і т.д. Три-п'ять раз повторюємо. Потім будуємо наступну башточку. Потім потрібно дати постояти, щоб всі просочилися. Можна їсти з майонезом, можна так.
    найголовніше - щоб баклажани при укладанні були ще гарячими, тоді помідори просочуються гарячим ароматним маслом.»
    Повинен відзначити, що рецепт просто прекрасний. Страва абсолютно самодостатнє, і, у випадку, якщо в порції буде 2-3 таких «башточки», може бути повноцінним обідом.
    Назва варто звернути увагу не стільки на метод, скільки на тонкощі. Занурюючи баклажан в суміш яйця і молока, ми отримуємо не тільки золотисту скориночку, але й соковиту, ніжну м'якоть під нею. І, звісно, вся суть полягає в останньому реченні. Дійсно, побудувавши «вежу», коли баклажани ще гарячі, ви забезпечите інтенсивний обмін смаками й ароматами.
    Я наважився лише приготувати ароматну часникову пасту в блендері, а не вручну. Я також додав сир фета в самому кінці, як альтернативу майонезу. Закликаю вас розкривати цей рецепт за допомогою вашої фантазії та виходячи з переваг. І не зациклюйтеся на діаметрі скибочок овочів. Погляд чіпляється за недосконалості. Веж багато, Пізанська - одна.
    Автор: Петро Голавский