Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
морські гребінці - 10 шт.;
солодкий перець - 3 шт.;
вершкове масло - близько 50г;
сіль, гострий перець, кайєнський перець - за смаком;
часник - 3 часточки;
базилік - 1 невеликий пучок.
У мене були свіжі гребінці. Якщо у вас заморожені, то залиште їх розморожувати в холодильнику. Розтопити на сковороді шматочок вершкового масла.
Кожного молюска промокнути паперовою серветкою і обсмажити з обох боків до утворення золотистої скориночки.
Перекласти обсмажені гребінці на тарілку, накрити фольгою, щоб вони залишалися теплими.
Часник обчистити, нарізати пластинками. Солодкий перець вимити, зрізати плодоніжки, видалити насіння і нарізати смужками товщиною близько 5 мм.
Додати в сковороду, в якій обсмажували гребінці, ще трохи вершкового масла. Коли масло розплавиться, покласти часник і обсмажувати, помішуючи, до рум ’ яного кольору, після чого викинути.
Додати перець і обсмажити на маслі до м'якості. За пару хвилин до готовності, посипати гострої паприкою й кайєнскім перцем. Розмішати.
Базилік крупно нарізати, змішати з перцями. Розкласти На тарілці смажені гребінці і гарнірувати солодким перцем.