Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Спочатку хотіла приготувати салат із грибів, але потім вирішила залишити його на вечерю, і на обід зробити щось більш ситна. Це повноцінна страва, що легко готується і не "влітає в копієчку". При бажанні можна доповнити домашнім майонезом.
Інгредієнти (на 4 порції):
150 г кускуса
18 шт. печериць
1 червоний солодкий перець
1 зелений солодкий перець
1 помідор
1 цибулина
2 зубчики часнику
500 мл води
оливкова олія
сіль
перець
1 чайна ложка паприки
шафран
петрушка
Для майонезу:
1 яйце
1 зубчік часнику
свіжі листи коріандру
оливкова олія
сіль
1 чайна ложка паприки
Рецепт смажених шапиньонов з кускусом:
Дрібно січемо зубчики часнику й обсмажуємо в оливковій олії. Нарізати цибулю, додаємо його на сковороду, тушкуємо. Дрібно ріжемо зелений і червоний перець, додаємо на сковороду. Тушкуємо.
Додаємо кілька ниточок шафрану, паприку і тертий помідор. Посоліть і варіть протягом 2-3 хвилин. Трохи овочів відкладіть, щоб потім викласти зверху на блюдо. Овочі, що залишилися залийте водою, закрити кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин.
Викладіть кускус на блюдо і полийте отриманим соусом з овочів (використовуйте таку ж кількість соусу, скільки і кускуса або трохи більше). Добре перемішайте і накрийте прозорою пластиковою плівкою. Залиште на 5-10 хвилин, щоб кускус ввібрав в себе рідина. Видаліть плівку.
Печериці почистити і покласти їх у посуд, підходящу для духовки. Посоліть і поперчіть, збризніть невеликою кількістю олії і запікайте в духовці при температурі 180 º С протягом 15 хвилин. Викладіть гриби на кускус.
Готуємо домашній майонез. Розбийте в стакан для блендера яйце, додайте зубчік часнику, порізані листи коріандру, перець і трохи оливкової олії. Посоліть, збийте блендером до отримання однорідної маси.
Посипте блюдо з грибами і кускусом дрібно нарізаною петрушкою і подавайте з майонезом.