Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Спочатку хотіла приготувати салат із грибів, але потім вирішила залишити його на вечерю, і на обід зробити щось більш ситна. Це повноцінна страва, що легко готується і не "влітає в копієчку". При бажанні можна доповнити домашнім майонезом.
    Інгредієнти (на 4 порції):
    150 г кускуса
    18 шт. печериць
    1 червоний солодкий перець
    1 зелений солодкий перець
    1 помідор
    1 цибулина
    2 зубчики часнику
    500 мл води
    оливкова олія
    сіль
    перець
    1 чайна ложка паприки
    шафран
    петрушка
    Для майонезу:
    1 яйце
    1 зубчік часнику
    свіжі листи коріандру
    оливкова олія
    сіль
    1 чайна ложка паприки
    Рецепт смажених шапиньонов з кускусом:
    Дрібно січемо зубчики часнику й обсмажуємо в оливковій олії. Нарізати цибулю, додаємо його на сковороду, тушкуємо. Дрібно ріжемо зелений і червоний перець, додаємо на сковороду. Тушкуємо.
    Додаємо кілька ниточок шафрану, паприку і тертий помідор. Посоліть і варіть протягом 2-3 хвилин. Трохи овочів відкладіть, щоб потім викласти зверху на блюдо. Овочі, що залишилися залийте водою, закрити кришкою і тушкуйте 10-15 хвилин.
    Викладіть кускус на блюдо і полийте отриманим соусом з овочів (використовуйте таку ж кількість соусу, скільки і кускуса або трохи більше). Добре перемішайте і накрийте прозорою пластиковою плівкою. Залиште на 5-10 хвилин, щоб кускус ввібрав в себе рідина. Видаліть плівку.
    Печериці почистити і покласти їх у посуд, підходящу для духовки. Посоліть і поперчіть, збризніть невеликою кількістю олії і запікайте в духовці при температурі 180 º С протягом 15 хвилин. Викладіть гриби на кускус.
    Готуємо домашній майонез. Розбийте в стакан для блендера яйце, додайте зубчік часнику, порізані листи коріандру, перець і трохи оливкової олії. Посоліть, збийте блендером до отримання однорідної маси.
    Посипте блюдо з грибами і кускусом дрібно нарізаною петрушкою і подавайте з майонезом.