Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
кабачки середні - 5 шт;
морква - 2 шт;
болгарський перець - 3 шт;
помідори - 5 шт;
цибуля - 1 шт;
часник - 5 зубчиків;
лимон - 1/2 шт;
рослинна олія - 4 ст.л.;
кінза - пучок (за бажанням);
сіль, мелений чорний перець.
Моєму всі овочі.
Помідори заливаємо на хвилину окропом з чайника.
Потім зливаємо гарячу воду, промиваємо помідори холодної і знімаємо з них шкірку.
Очищену моркву нарізати кубиком.
Також нарізаємо болгарський перець (очищений від плодоніжки і насіння).
Цибулю ріжемо смужками, часник дрібно.
У великій каструлі з товстим дном (у мене 4,5 літра - вистачило твк-в-твк) на розігрітій олії обсмажуємо лук і часник до м'якості (пару хвилин).
Додаємо туди морквину. Тушкуємо на невеликому вогні 5 хвилин, помішуючи.
Поки тушкуються овочі, ріжемо кубиками кабачки, очищені від шкірки.
Тим часом до цибулі з морквою додаємо перець і тушкуємо ще 3 хвилини.
Помідори нарізати також, кубиком.
Додаємо помідори в каструлю, тушкуємо 3 хвилини.
Слідом відправляємо кабачки, накриваємо кришкою й тушкуємо 10 хвилин, 1 раз перешкодимо.
Через 10 хвилин, солимо й перчимо. Знову закриваємо кришкою й тушкуємо ще 10 хвилин.
наприкінці додаємо порізану кінзу (опціонально), перемішуємо, прогріваємо хвилину і вимикаємо.
Перемелюють тушковані овочі блендером до однорідного пюре. Обов'язково пробуємо на сіль, якщо треба - досаливаем.
Розкладаємо по банках. Можна за стерилізованим, а можна за звичайними і зберігати в холодильнику.
Я дуже її люблю з житнім хлібом!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга