Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Калду верде (порт. Caldo verde) - відоме страва португальської кухні, густий суп з капусти і картоплі з цибулею, часником і ковбасою чорісо. При приготуванні овочі відварюють у воді з додаванням солі та оливкової олії, причому картопля розминається пюреобразного стану, а капуста дрібно шинкується.
    Інгредієнти:
    - зелені листя білокачанної капусти (близько 300 м)
    - 3-4 картоплини, очищені і нарізані круглими часточками
    - 1 цибулина, дрібно нарізана
    - 100-120 г копченої свинячої ковбаси з часником
    - 1/2 склянки оливкової олії
    - 1,5 л води - свіжозмелений чорний перець, сіль
    Спосіб приготування:
    Вимиті і обсушені листя капусти з вирізаною товстої частиною скласти стопкою, прокатати качалкою.
    Нарізати дуже вузькими смужками.
    Копчену свинячу ковбаску проколоти в декількох місцях.
    Покласти у невеличку каструлю, залити гарячою водою так, щоб вона її тільки покрила, довести до кипіння і при слабкому нагріванні поварити 15 хв.
    Вийняти ковбасу з води, обсушити на серветці, нарізати кружечками, відкласти.
    Закип'ятити в 5-літрової каструлі 1,5 л води, посолити, всипати в неї картоплю.
    Додати цибулю і при помірному нагріванні зварити картоплю до розм'якшення.
    Шумівкою викласти його в глибоку тарілку і розім'яти в пюре.
    Перекласти назад в каструлю.
    Додати оливкова олія.
    Поперчити свіжомеленим перцем і довести до кипіння.
    Всипати в суп нарізану капусту, варити близько 5 хв при тому ж нагріванні.
    Додати кружечки ковбаси і варити ще 2 хв.
    Розлити гарячий суп в тарілки та подати з хлібом.