Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Калду верде (порт. Caldo verde) - відоме страва португальської кухні, густий суп з капусти і картоплі з цибулею, часником і ковбасою чорісо. При приготуванні овочі відварюють у воді з додаванням солі та оливкової олії, причому картопля розминається пюреобразного стану, а капуста дрібно шинкується.
Інгредієнти:
- зелені листя білокачанної капусти (близько 300 м)
- 3-4 картоплини, очищені і нарізані круглими часточками
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 100-120 г копченої свинячої ковбаси з часником
- 1/2 склянки оливкової олії
- 1,5 л води - свіжозмелений чорний перець, сіль
Спосіб приготування:
Вимиті і обсушені листя капусти з вирізаною товстої частиною скласти стопкою, прокатати качалкою.
Нарізати дуже вузькими смужками.
Копчену свинячу ковбаску проколоти в декількох місцях.
Покласти у невеличку каструлю, залити гарячою водою так, щоб вона її тільки покрила, довести до кипіння і при слабкому нагріванні поварити 15 хв.
Вийняти ковбасу з води, обсушити на серветці, нарізати кружечками, відкласти.
Закип'ятити в 5-літрової каструлі 1,5 л води, посолити, всипати в неї картоплю.
Додати цибулю і при помірному нагріванні зварити картоплю до розм'якшення.
Шумівкою викласти його в глибоку тарілку і розім'яти в пюре.
Перекласти назад в каструлю.
Додати оливкова олія.
Поперчити свіжомеленим перцем і довести до кипіння.
Всипати в суп нарізану капусту, варити близько 5 хв при тому ж нагріванні.
Додати кружечки ковбаси і варити ще 2 хв.
Розлити гарячий суп в тарілки та подати з хлібом.