Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
картопля 2 шт.
сіль, перець за смаком
горгонзола 60 г
оливкова олія 1 ст. л.
вершки 1 ст. л.
яйце 1 шт.
подрібнена зелень петрушки
сиру грюйєр 20 г
Картопля добре промити під водою, витерти насухо. Кожну картоплину загорнути у фольгу. Покласти картоплю на деко і запікати в духовці близько години при 180 градусах.
Картопля вийняти з духовки, розрізати навпіл. Акуратно, за допомогою ложки видалити частину м'якоті. В картопляну м'якоть покласти яйце. Влити вершки. Влити оливкова олія.
Додати горгонзолу, перемішати. Масу посолити. Масу поперчити. Покласти подрібнену зелень, перемішати. Отриманою масою наповнити картопляні човники.
Перекласти картоплю в вогнетривку форму. Посипати картопля тертим грюйером. Злегка змочити картопля оливковою олією.
Поставити форму в духовку і запікати 10-12 хвилин до тих пір, поки сир не розплавиться і не з'явиться апетитна сирна скоринка. Духмяна картопля подати до столу.
Приємного апетиту!