Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти (на 6 порцій:
    картопля - 7 середніх шт;
    корінь селери - 1/2 шт;
    цибуля - 1 великий;
    печериці (гливи або інші гриби) - 500 гр;
    протерті томати - 450 мл;
    часник - 3 зубчіка;
    оливкова олія - 1/3 склянки;
    чебрець - 7 гілочок;
    лимон - 1/2 шт;
    сіль, перець.
    Картоплю чистимо, ріжемо великими шматками і ставимо варитися до готовності хвилин на 30 (він повинен добре розваритися). В процесі варіння посолимо (після закипання).
    Половинку кореня селери кладемо зрізом на дошку і очистити від шкірки.
    Ріжемо його дрібними кубиками, складуємо в миску. Дрібно нарізати цибулю і відправляємо до сельдерею.Грибы ріжемо шматочками.
    Вам може здатися, що їх багато... Але вони добре зменшаться в обсязі після теплової обробки.
    Часник дуже дрібно нарізаємо.
    На розігріту з оливковою олією (2 ст.л.) сковорідку відправляємо цибулю підсмажити до прозорості кілька хвилин додаємо селеру. Через дві хвилини висипаємо до овочів гриби. Періодично помішуючи, тушкуємо хвилин 10. Потім додаємо томати і часник.
    Перемішуємо й тушкуємо всі разом 3-4 хвилини, солимо, перчимо, вимикаємо.
    Коли звариться картопля, зливаємо воду. Розминаємо картоплю товкачем, додаємо оливкова олія, листики шавлії, лимонний сік, перчимо. Добре перемішуємо. Пробуємо на сіль, якщо необхідно - досаливаем.
    Викладаємо овочі з грибами в вогнетривку форму, розрівнюємо.
    Слідом викладаємо картоплю, розрівнюємо і збризкуємо оливковою олією. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25.
    Подаємо з пилу, з жару.
    На наступний день можна розігрівати в мікрохвильовій печі, а можна на сковорідці, добре перемішавши - теж смачно!
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Ольга Злобіна