Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти (на 6 порцій:
картопля - 7 середніх шт;
корінь селери - 1/2 шт;
цибуля - 1 великий;
печериці (гливи або інші гриби) - 500 гр;
протерті томати - 450 мл;
часник - 3 зубчіка;
оливкова олія - 1/3 склянки;
чебрець - 7 гілочок;
лимон - 1/2 шт;
сіль, перець.
Картоплю чистимо, ріжемо великими шматками і ставимо варитися до готовності хвилин на 30 (він повинен добре розваритися). В процесі варіння посолимо (після закипання).
Половинку кореня селери кладемо зрізом на дошку і очистити від шкірки.
Ріжемо його дрібними кубиками, складуємо в миску. Дрібно нарізати цибулю і відправляємо до сельдерею.Грибы ріжемо шматочками.
Вам може здатися, що їх багато... Але вони добре зменшаться в обсязі після теплової обробки.
Часник дуже дрібно нарізаємо.
На розігріту з оливковою олією (2 ст.л.) сковорідку відправляємо цибулю підсмажити до прозорості кілька хвилин додаємо селеру. Через дві хвилини висипаємо до овочів гриби. Періодично помішуючи, тушкуємо хвилин 10. Потім додаємо томати і часник.
Перемішуємо й тушкуємо всі разом 3-4 хвилини, солимо, перчимо, вимикаємо.
Коли звариться картопля, зливаємо воду. Розминаємо картоплю товкачем, додаємо оливкова олія, листики шавлії, лимонний сік, перчимо. Добре перемішуємо. Пробуємо на сіль, якщо необхідно - досаливаем.
Викладаємо овочі з грибами в вогнетривку форму, розрівнюємо.
Слідом викладаємо картоплю, розрівнюємо і збризкуємо оливковою олією. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25.
Подаємо з пилу, з жару.
На наступний день можна розігрівати в мікрохвильовій печі, а можна на сковорідці, добре перемішавши - теж смачно!
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Ольга Злобіна