Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Мюнстер (Munster) - сир з червоною цвіллю, який готують з коров'ячого молока на сироварнях східних схилів Вогезів в Альзасі і в долині Лотарингії. Рецепт сиру належить ченцям-бенедиктинцам. Запіканка з сиром - простий, але виграшний рецепт: не вимагає багато часу і смачно.
Інгредієнти:
картопля - 500г;
сир мюнстер - 200г;
вершки (10% жирність) - 250 мл;
сіль, мускатний горіх - за смаком
Картопляні бульби, вимити, очистити і покласти в гарячу підсолену воду. Як тільки вода закипить, проварити ще приблизно 10-15 хвилин і зняти каструлю з плити.
Злити з картоплі воду, промити в холодній воді і перекладе на друшляк. Кожну картоплину нарізати скибочками товщиною 5-7 мм.
З сиру мюнстер очистити від скоринки і нарізати кубиками 1х1 см.
Залити сир вершками, поставити на малий вогонь і помішувати, поки сир не розплавиться. Приправити мускатним горіхом.
жароміцну форму викласти картоплю, залити сирної сумішшю і поставити в прогріту до 180С духовку приблизно на 25 хвилин. До запіканки підійде овочевий салат.
Автор: Олена Покровська