Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Мюнстер (Munster) - сир з червоною цвіллю, який готують з коров'ячого молока на сироварнях східних схилів Вогезів в Альзасі і в долині Лотарингії. Рецепт сиру належить ченцям-бенедиктинцам. Запіканка з сиром - простий, але виграшний рецепт: не вимагає багато часу і смачно.
    Інгредієнти:
    картопля - 500г;
    сир мюнстер - 200г;
    вершки (10% жирність) - 250 мл;
    сіль, мускатний горіх - за смаком
    Картопляні бульби, вимити, очистити і покласти в гарячу підсолену воду. Як тільки вода закипить, проварити ще приблизно 10-15 хвилин і зняти каструлю з плити.
    Злити з картоплі воду, промити в холодній воді і перекладе на друшляк. Кожну картоплину нарізати скибочками товщиною 5-7 мм.
    З сиру мюнстер очистити від скоринки і нарізати кубиками 1х1 см.
    Залити сир вершками, поставити на малий вогонь і помішувати, поки сир не розплавиться. Приправити мускатним горіхом.
    жароміцну форму викласти картоплю, залити сирної сумішшю і поставити в прогріту до 180С духовку приблизно на 25 хвилин. До запіканки підійде овочевий салат.
    Автор: Олена Покровська