Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Якщо ви любитель гострого, то ця аджика вам дуже сподобається. Заготовлюється сама основа для аджики, а коли потрібно, розлучається томатним пюре або пастою.
Інгредієнти:
Перець гострий (свіжий) - 0,5 кг;
Часник - 125 г;
Кінза (середній пучок) - 1 пуч.;
Хміль-сунелі - 1 ч.л.;
Сіль (абхазька або звичайна) - 75 г;
Рецепт:
Увага! Обов'язково одягніть гумові рукавички!
Почистити гострий перець і часник. Кінзу промити, обсушити рушником.
Часник, перець і кінзу пропустити через м'ясорубку.
Додати хміль-сунелі, соль.Я використовую абхазьку сіль, вона дуже ароматний, надає аджиці своєрідний, я б сказала кавказький аромат!
Добре перемішуємо. Розкладаємо в маленькі простерилізованих баночки, наприклад від дитячого харчування.
З даної кількості виходить 4 стограмових баночки. Зберігаємо в холодильнику.
У міру потреби змішуємо напівфабрикат аджики з томатним пюре або пастою, у співвідношенні 1 до 1 або 1 до 2, дивлячись який гостроти бажаєте отримати аджику.
Аджику подаємо до м'яса, шашлику, пельменів. Напівфабрикат аджики, можна використовувати для запікання м'яса.
Приємного апетиту!
Фото і рецепт: Олена М.