Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Склад:
на 4-5 порцій
стручкова квасоля - 200 г,
консервована квасоля - 200 г (400 граммовая банку),
свіжий шпинат - 150-200 г (або заморожений - 100 г),
цибуля ріпчаста - 1 шт,
часник - 1 зубчик,
томати у власному соку - 500 г (800 граммовая банку),
вода - 250 мл
коріандр (насіння) - 0,5-1 чайна ложка
оливкова або олія для смаження,
сіль,
цукор - 1-2 чайних ложки (або за смаком),
свіжозмелений перець
Приготування:
Свіжий шпинат вимити і струсити надлишки води. Відрізати товсті стебла. Листя крупно нарізати.
Викласти шпинат в друшляк і обдати окропом. Потім відразу облити холодною (с) водою (щоб шпинат зберіг яскравий насичений колір) і дати стекти рідини.
В каструлю з киплячою, підсоленою водою покласти стручкову фасоль.Довести до кипіння і варити ~5 хвилин.
Відкинути квасоля на друшляк і облити холодною водою. Цибулю обчистити і дрібно порізати.
В сотейник з невеликою кількістю розігрітого оливкової або рослинного масла викласти цибулю і обсмажити ~5 хвилин (до м'якості), періодично помішуючи.
Коріандр розчавити плоскою стороною широкого ножа і додати до цибулі. Обсмажити ~1 хвилину.
Додати томати, нарізане разом з соком і влити воду.Немного посолити соус, додати цукор за смаком і перемешать.Тушить соус ~10 хвилин без кришки, періодично помішуючи.
З консервованої квасолі злити рідину. Додати квасолю в соус, перемішати і тушкувати ~5 хвилин.
Потім додати стручкову квасолю і тушкувати ~3 хвилини. Покласти шпинат і тушкувати ще ~3 хвилини.
Додати рубаний часник, посолити і поперчити за смаком (якщо потрібно, додати трохи цукру).
Страва перемішати, дати настоятися ~5 хвилин і подавати до столу.
Приємного Вам апетиту!