Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
капуста 250 г
м'ясний фарш 800 г
печериці 150 г
відварений рис 3/4 склянки
сіль, перець за смаком
панірувальні сухарі
для соусу:
сметана 500 мл
томатна паста або кетчуп 3 ст. л.
оливкова олія 2 ст. л.
зелень петрушки
сіль, перець за смаком
Капусту дрібно нашаткувати і ошпарити окропом. В миску покласти капусту, фарш. Додати дрібно нарізані гриби. Викласти рис.
Фарш посолити і поперчити за смаком. Як випливає все перемішати. Сформувати з фаршу невеликі биточки-колобки. Обваляти битки в сухарях.
Деко змастити маслом, викласти биточки і поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку. Запікати до готовності, 40 хвилин.
Змішати в ємності сметану, томатну пасту або кетчуп з оливковим маслом, додати зелень. Соус посолити і поперчити. Додати трохи води.
Готові биточки перекласти в казан або каструлю з товстими стінками, залити соусом так, щоб весь вміст було повністю занурена в рідину.
Закрити кришкою і поставити хвилин на 30 нудитися в духову шафу. Готові голубці розкласти по тарілках, полити соусом, посипати свіжою зеленню і подати до столу.
Приємного апетиту!