Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Цей рецепт для любителів морепродуктів. Пряні мідії в пікантному соусі з відтінком смаку червоного стручкового перцю.
    Інгредієнти:
    1 1/2 кг мідій
    1 цибулина
    1 зелений перець
    1 кг томатів сорту вершки
    2 зубчики часнику
    1 столову ложку борошна
    1 склянку білого вина
    цукор
    оливкова олія
    сіль
    1 або 2 кайєнський перець
    петрушка
    Приготування:
    Очистіть і наріжте цибулю і поставте смажити на сковороді з невеликою кількістю олії. Наріжте зелений перець і додайте в сковороду. Візьміть трохи солі і трохи цукру (в рівній мірі) для видалення кислотності.
    Коли овочі починають міняти колір, додайте нарізані помідори разом з двома кайенскими перчиками. Тушкувати на середньому вогні протягом 20-25 хвилин. Подрібнити в блендері.
    Очистіть мідії і видаліть водорості. Опустіть їх в каструлю, залийте склянкою білого вина, накрийте кришкою і варіть, поки вони не розкриються. Як тільки відкриються, дістаньте з каструлю, викладіть на тарілку і дайте охолонути. Бульйон процідити.
    Зубчики часнику почистіть та поріжте і покладіть їх обсмажуватися на сковорідку з невеликою кількістю олії. Додайте столову ложку борошна. Залийте склянкою бульйону з мідій і томатним соусом. Змішайте і додайте мідії. Варити на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин.
    Подавайте мідії, прикрасивши їх гілочки петрушки.
    Примітка
    Мідії - недорога їжа і дуже цікава по своєму живильному складу. При купівлі, якщо можна вибирати, то не купуйте будь-які відкриті мідії або зі зламаними раковинами. Не забувайте, що якщо їх готувати занадто довго, м'ясо стане жорстким. Таким чином, з каструлі потрібно виймати, коли мідії починають розкриватися.