Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Цей рецепт для любителів морепродуктів. Пряні мідії в пікантному соусі з відтінком смаку червоного стручкового перцю.
Інгредієнти:
1 1/2 кг мідій
1 цибулина
1 зелений перець
1 кг томатів сорту вершки
2 зубчики часнику
1 столову ложку борошна
1 склянку білого вина
цукор
оливкова олія
сіль
1 або 2 кайєнський перець
петрушка
Приготування:
Очистіть і наріжте цибулю і поставте смажити на сковороді з невеликою кількістю олії. Наріжте зелений перець і додайте в сковороду. Візьміть трохи солі і трохи цукру (в рівній мірі) для видалення кислотності.
Коли овочі починають міняти колір, додайте нарізані помідори разом з двома кайенскими перчиками. Тушкувати на середньому вогні протягом 20-25 хвилин. Подрібнити в блендері.
Очистіть мідії і видаліть водорості. Опустіть їх в каструлю, залийте склянкою білого вина, накрийте кришкою і варіть, поки вони не розкриються. Як тільки відкриються, дістаньте з каструлю, викладіть на тарілку і дайте охолонути. Бульйон процідити.
Зубчики часнику почистіть та поріжте і покладіть їх обсмажуватися на сковорідку з невеликою кількістю олії. Додайте столову ложку борошна. Залийте склянкою бульйону з мідій і томатним соусом. Змішайте і додайте мідії. Варити на слабкому вогні протягом 3-4 хвилин.
Подавайте мідії, прикрасивши їх гілочки петрушки.
Примітка
Мідії - недорога їжа і дуже цікава по своєму живильному складу. При купівлі, якщо можна вибирати, то не купуйте будь-які відкриті мідії або зі зламаними раковинами. Не забувайте, що якщо їх готувати занадто довго, м'ясо стане жорстким. Таким чином, з каструлі потрібно виймати, коли мідії починають розкриватися.