Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Швидкий спосіб маринування капусти, всього за два дні капуста готова до подачі на стіл.
    Склад:
    1 великий качан білокачанної капусти
    2 великих моркви
    1 головку часнику
    1 ст.л. запашного перцю горошком
    1 ч.л. кмину
    3 л. води
    2 скл. цукру
    4 ст.л. солі
    3 ст.л. оцтової кислоти (70%)
    Приготування:
    Капусту почистити, вирізати качан і порізати великими шматками.
    Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Часник також очистити і пропустити через прес.
    Викласти у велику глибоку каструлю шарами - капусту, моркву, часник, запашний перець, кмин.
    Змішати воду, цукор і сіль. Поставити розсіл на вогонь і довести до кипіння. Влити в розсіл оцтову кислоту і прокип'ятити ще кілька хвилин.
    Залити гарячим розсолом капусту і поставити її під прес.
    Залишити капусту при кімнатній температурі на дві доби.
    Через дві доби капуста готова до вживання, її необхідно прибрати в холодильник.
    Невелике примітка: було помічено, що при використанні купленого часнику, він в розсолі забарвлюється в блакитний колір. Не лякайтеся, в цьому немає нічого страшного.