Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Швидкий спосіб маринування капусти, всього за два дні капуста готова до подачі на стіл.
Склад:
1 великий качан білокачанної капусти
2 великих моркви
1 головку часнику
1 ст.л. запашного перцю горошком
1 ч.л. кмину
3 л. води
2 скл. цукру
4 ст.л. солі
3 ст.л. оцтової кислоти (70%)
Приготування:
Капусту почистити, вирізати качан і порізати великими шматками.
Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Часник також очистити і пропустити через прес.
Викласти у велику глибоку каструлю шарами - капусту, моркву, часник, запашний перець, кмин.
Змішати воду, цукор і сіль. Поставити розсіл на вогонь і довести до кипіння. Влити в розсіл оцтову кислоту і прокип'ятити ще кілька хвилин.
Залити гарячим розсолом капусту і поставити її під прес.
Залишити капусту при кімнатній температурі на дві доби.
Через дві доби капуста готова до вживання, її необхідно прибрати в холодильник.
Невелике примітка: було помічено, що при використанні купленого часнику, він в розсолі забарвлюється в блакитний колір. Не лякайтеся, в цьому немає нічого страшного.