Кулінарія
Цікаве та найсмачніше !
-
Інгредієнти:
3-5 шт. баклажанів,
100 г свинячого фаршу,
100 г яловичого фаршу,
1 цибулина,
1 морква,
150 г моцарелли,
50 г твердого сиру,
2 свіжих помідорів (для фаршу),
3 свіжих помідорів (для шарів),
1/4 ч. л. прованських трав,
1 ст. л. томатної пасти,
сіль за смаком,
перець за смаком,
зелень для прикраси.
Приготування:
Баклажани вимити і нарізати смужками уздовж. Викласти на деко, окропити маслом і запекти в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів С.
Фарш перемішати і викласти на сковороду з 2 столовими ложками олії. Обсмажувати 3-5 хвилин.
Додати дрібно нашинковану цибулю і терту моркву.
Додати порізані кубиками помідори. Тушкувати на середньому вогні 3-5 хвилин. Посолити і поперчити.
Додати прованські трави і томатну пасту.
У глибоку форму викладаємо шарами, баклажани.
Шар фаршу, шар баклажан, шар скибочками помідор.
Потім кладемо шар моцарелли. Шар баклажан.
Посипаємо шаром тертого сиру. Ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів С.
Дати трохи охолонути і розрізати на порції. Подавати до столу прикрасивши зеленню.
Приємного апетиту!