Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Інгредієнти:
    3-5 шт. баклажанів,
    100 г свинячого фаршу,
    100 г яловичого фаршу,
    1 цибулина,
    1 морква,
    150 г моцарелли,
    50 г твердого сиру,
    2 свіжих помідорів (для фаршу),
    3 свіжих помідорів (для шарів),
    1/4 ч. л. прованських трав,
    1 ст. л. томатної пасти,
    сіль за смаком,
    перець за смаком,
    зелень для прикраси.
    Приготування:
    Баклажани вимити і нарізати смужками уздовж. Викласти на деко, окропити маслом і запекти в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів С.
    Фарш перемішати і викласти на сковороду з 2 столовими ложками олії. Обсмажувати 3-5 хвилин.
    Додати дрібно нашинковану цибулю і терту моркву.
    Додати порізані кубиками помідори. Тушкувати на середньому вогні 3-5 хвилин. Посолити і поперчити.
    Додати прованські трави і томатну пасту.
    У глибоку форму викладаємо шарами, баклажани.
    Шар фаршу, шар баклажан, шар скибочками помідор.
    Потім кладемо шар моцарелли. Шар баклажан.
    Посипаємо шаром тертого сиру. Ставимо в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів С.
    Дати трохи охолонути і розрізати на порції. Подавати до столу прикрасивши зеленню.
    Приємного апетиту!