Кулінарія

Цікаве та найсмачніше !

  • Літні, смачні, свіжі, корисні, хрусткі оладки з капусти і вівсяних пластівців.
    Інгредієнти :
    пластівці вівсяні - 100 гр.;
    капуста білокачанна молода - 250гр.;
    молоко - 2 ст. ложки;
    борошно пшеничне - 2 ст. ложки;
    яйце куряче - 2 шт.;
    зелень кропу і петрушки;
    сіль.
    Склянку використовується об'ємом 250 мл.
    Для приготування таких літніх овсяно-овочевих оладок я використовую свіжу молоду капусту (саме першу літню салатну капусту з нещільними голівками ) і вівсяні пластівці "екстра".
    Приготування:
    Склянку вівсяних пластівців (в стакан об'ємом 250мл. поміщається 100 грамів вівсяних пластівців) висипаємо в миску, додаємо яйця, молоко і щіпку солі. Всі перемішуємо й залишаємо на 15 хвилин.
    За цей час ножем дрібно нарізаємо капусту і змішати її з подрібненою зеленню кропу і петрушки. Цей салат" потрібно посолити за смаком.
    Потім змішуємо капустяний "салат" з вівсяної "кашею" і залишаємо ще хвилин 10. За цей час капуста пустить сік і стане м'якою.
    Для в'язкості додаємо в капусто-вівсяну суміш 2 ст. ложки борошна, перемішуємо і смажимо оладки на рослинній олії до приємної золотистої скориночки. Смажити потрібно на середньому вогні, краще під кришкою.
    Подавати оладки теплими зі сметаною.
    Якщо додати трохи часнику, вийдуть капустно-вівсяні котлети.
    Приємного апетиту!
    Фото і рецепт: Оля